Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Elektriker, Entreprenør i Vestland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Vestland
Avsluttet

Oppgradering av fedje vts

Denne anskaffelsen gjelder oppgradering av Fedje vts.
Grunnlaget for oppgradering av Fedje vts finner vi i #URL0#. Nr. 37 (2008-2009) Om endringer i statsbudsjettet 2009 med tiltak for arbeid. Under Kap. 1062 Kystverket, Post 45 foreslås det økt bevilgning til ekstraordinært vedlikehold av Fedje trafikksentral.
Fedje vts ble opprettet for å forebygge ulykker i forbindelse med frakt av farlige og forurensende laster til Sture og Mongstad anleggene.
Trafikksentralen har følgende oppgaver:
? Trafikkovervåking
? Trafikkontroll
Trafikksentralen forutsettes drevet i samsvar med imo (Interntational Maritime Organization) resolusjon a. 857(20)? Guidelines for Vessel Traffic Services? Og internasjonale retningslinjer og anbefalinger forøvrig, herunder imo resolusjon A851(20)? General Principles for Ship Reporting Systems and Ship Reporting Requirments.
Videre skal Fedje inngå i det nasjonale vts nettverket og knyttes sammen med det Europeiske SafeSeaNet (ssn), direktiv 2002/59/ec, som opereres av European Maritime Safety Agency (emsa).
Trafikksentralen ble offisielt åpnet av fiskeriministeren den 1. September 1992
Kystverket har den nødvendige infrastrukturen som bygg; strømforsyning og kommunikasjonslinjer, mens denne anbudsinnbydelsen gjelder selve radarsystemet med interfacing til eksisterende vts-system.
Fedje vts består, i tillegg til kontrollsenteret på Fedje, av 2 sensorsteder og ett sensorsted i forbindelse med kontrollsenteret. Sensorstedene Vikingneset og Marøy skal ha følgende systemer:
? Radarsystem
? Extractor og Tracker
? Bredbånd link Vikingneset rx= 15274, 50 GHz, tx= 14854, 50 GHz, Marøy rx=15036, 50 GHz, tx=14616, 50 GHz. Radiokanalen har kapasitet til 4X2MB.
? Kontroll og Overvåkingssystem scada
? ups installasjon med backup tid for 12 timer
? Klimakontroll inkludert fuktkontroll.
Videre skal sensorstedene ha:
? Eget datanettverk, med egen subnettadresse med 32 adresser som skal samkjøres med Kystverkets øvrige datanett
? Telefonsystem basert på VoIP
Selve sensorstedene skal renoveres fullstendig, men Radar Extractor og Tracker er en del av c-Scope fra Kongsberg Maritime. En ønsker også å beholde det eksisterende kontroll og overvåkingssystemet scada.
Datanettet (den delen som ikke formidler trafikkdata) skal tildeles en maks båndbredde i bredbåndslinken, eventuelt prioritere trafikken.
Fedje vil beholde sine 2 c-Scope arbeidsstasjoner, men disse vil bli noe modifisert for å møte Kystverkets integrasjonskrav.
Sensorstedet Fedje skal ha følgende systemer:
? Radarsystem, som skal erstatte en x-band og en s-band radar
? Extractor og Tracker
? Kontroll og Overvåkingssystem
Videre skal sensorstedet ha:
? Eget datanettverk, med egen subnettadresse med 32 adresser som skal samkjøres med Kystverkets øvrige datanett
? Telefonsystem basert på VoIP
Trafikksentralen på Fedje skal kunne kommunisere med Kystverkets trafikksentraler, Kystverkets datasystem og SafeSeaNet.
i anskaffelsen inngår også opsjon på vedlikeholdsavtale.
Se konkurransegrunnlaget for nærmere detaljer.
Anbud id:
59607
  • Sted:
    Fedje
  • Registrert:
    Fredag 24. Juli 2009