Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Stålarbeider i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Oppgradering av vei- og gatebelysning

Orientering om dagens veibelysning i Moss kommune.
Veibelysningen i Moss kommune består av ca. 4. 380 lampepunkter, hvor ca. 2. 300 som stålmaster og kabel i bakken, og ca. 2. 080 som tremaster og luftstrekk. Av tremastene er ca. 1. 400 som fellesføringsmaster tilhørende Hafslund Nett, og ca. 600 som rene veilysmaster (noen med fiberkabel) tilhørende Moss kommune. Veibelysningen i Moss kommune er godt utbygd, med jevn og sammenhengende avstand mellom lyspunktene. Man har allerede byttet ut, så godt som, samtlige kvikksølvarmaturer(hql- armaturer), men har således en meget stor andel med 70W Natriumhøytrykk-armaturer(nat-h). Det inngår for øvrig ingen storstilt utskifting av disse i dette prosjektet, kun et mindre antall i forbindelse med utskifting av dårlige master, eller det hvor nat-h-armaturene er i særs dårlig forfatning.
Det er ca. 140 stk. Veilystennpunkt (vtp) i kommunen, ca. 90 stk. Står inne i Hafslund Netts nettstasjoner/transformatorstasjoner, ca. 30 stk. Som frittstående skap på bakken, og 16 stk. i topp av mast. Dette er et stort antall i forhold til antall lampepunkt, og prosjektet går blant annet ut på å erstatters/flyttes ut av Hafslund Netts nettstasjoner, samt redusere antall vtp betraktelig.
Veibelysningen i Moss kommune har også en del skjeve master samt en viss andel råtebefengte eller rustne stålmaster. Likeledes finnes det stålmaster med armer, hvor mast kan «gjøres om» til rettmast ved å kutte bort/fjerne arm, alternativt montere en oppskjøt.
når det gjelder luftstrekk er dette nesten utelukkende som énfase-anlegg, enten som blankstrekk eller som 2x25EX. Disse må byttes ut. i jordkabelanleggene (hovedsakelig som 3 x10 cu) har man enkelte steder utfordringer med jordfeil.
Anbud id:
522420
  • Sted:
    Moss, Råde Våler (Viken)  Vis alle
  • Registrert:
    Onsdag 9. Mai 2018

Lignende oppdrag i Østfold

1 anbud