Prosjektleder i Sør-Trøndelag

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

267 Siste år
74 Siste 3 mnd
19 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Pilotprosjekt: arealrepresentativ overvåking basert på fjernanalyse

Registrert Dato: Torsdag 17. Juni 2010

Pilotprosjekt: Arealrepresentativ overvåking basert på fjernanalyse. Test av metode, forslag til design og vurdering av ressursbehov for gjennomføring av et nasjonalt program.
Bakgrunn:
Norge har forpliktet seg til å stanse tapet av biologisk mangfold innen utgangen av 2010. Arbeidet med å etablere en Naturindeks for Norge skal bidra til å måle om vi klarer dette. Videre skal naturindeksen dokumentere kunnskapshull for biologisk mangfold og bygge opp kunnskap som kan inngå i framtidige revisjoner av naturindeksen. Arbeidet med naturindeks viser at det er behov for å opprette en arealrepresentativ overvåking av vanlige naturtyper i fjell og myr. Dette pilotprosjektet skal gi grunnlag for å vurdere om det skal initieres arealrepresentativ overvåking av tilstanden for biologisk mangfold i fjell, myr, kilde og flommark basert på fjernmåling for å gi data til Naturindeks, men også for å gi data til Oppfølgingsprogram for verneområder. Prosjektet skal peke på hvilken feltvalidering som er nødvendig for å tolke fjernmålingsdataene.
Formål:
1) Å teste ut hvilke indikatorer registrert ved fjernmåling, som er egnet for tilstandsvurderinger for biologsk mangfold i naturtyper i fjell og ?myr, kilde og flommark?
2) Foreslå design (frekvens, rulleringer) til et eventuelt framtidig overvåkingsprogram.
3) Vurdere ressursbehov knyttet til utstyr, personalressurser, kostnader og rulleringsfrekvens for et eventuelt nasjonalt program

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Design, Male, Overvåking, Tapet, Utgangen, Utstyr

Trondheim, Sør-Trøndelag

Avsluttet: Onsdag 01. September 2010