Entreprenør, Maskinentreprenør i Nordland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

865 Siste år
280 Siste 3 mnd
89 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Prosjekt 5176208 bodø flystasjon - miljøtiltak

Registrert Dato: Mandag 22. Juni 2009

I forbindelse med riving og sanering av et tidligere tankanlegg ved den militære delen av Bodø Flystasjon, Bodø kommune, Nordland, i november 2008 ble det avdekket et området med forurenset grunn. Tankanlegget som bestod av fire påfyllingsenheter, et oljefilterhus med en tank på 4500 liter og to nedgravde drivstofftanker, hver på 100 000 liter, hadde vært i bruk fra 1950-tallet og fram til 1996. Anlegget har inneholdt drivstofftypen F-34.
Tiltakshaver har søkt Bodø kommune om gjennomføring av tiltak i forurenset grunn i april 2009. Tillatelse til gjennomføring av tiltaket forelå i juni 2009. Det er i tiltaksplanen (jf. vedlegg til del III F) foreslått to alternative tiltaksmetoder. Den ene av metodene beskriver oppgraving av forurensede masser som legges i ranker for lufting og biologisk nedbryting. Den andre metoden beskriver oppgraving og levering av forurensede masser til godkjent deponi. Ut fra en helhetsvurdering har en konkludert i ettertid av søknaden og utarbeidelsen av tiltaksplanen at det ikke vil være aktuelt med opplegging av masser i ranker for lufting og biologisk nedbryting. Valgt tiltaksmetode vil derfor være oppgraving av forurensede masser og transport og levering til godkjent deponi valgt av entreprenør. Entreprenøren må i sin HMS-vurdering/kostnad (jf. del III E1 og del III F) ta hensynt til at anlegget har inneholdt drivstofftypen F-34, som tilsvarer det sivile flydrivstoffet Jet A1, som er en B-væske.
Det forurensede området som skal saneres er anslått til ca. 1600m2 og med en gjennomsnittlig gravedybde på 2 til 4 meter, til sammen ca. 4800 m3 oljeforurenset forurenset masse, som skal leveres godkjent deponi. Det er nærmere redegjort for tiltaket i egen plan (jf. vedlegg til del III F).
Alle arbeider skal utføres iht. de påbud og retningslinjer som blir gitt av Skifte Eiendom, herunder krav som er gitt i Forsvarsbygg sine egne generelle bestemmelser og de krav og retningslinjer som følger av norske standarder samt aktuelle lover og forskrifter. For kjøring og arbeid på flystasjonen må alt personell gjennomgå spesiell opplæring (jf. del III E1).

Merk: For å melde din interesse i denne kunngjøringen og motta tilleggsinformasjon vennligst besøk Doffin nettsiden *** Linken er fjernet ***

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Entreprenør, Maskinentreprenør

Eiendom, Entreprenør, Oppgraving, Riving, Sanering, Tank, Transport

Bodø, Nordland

Avsluttet: Onsdag 05. August 2009