Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Rogaland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Rogaland
Avsluttet

Prosjektering av Lervigparken

Lervigparken er en lenge etterlengtet områdepark på Storhaug. Parken ligger øst på Storhaug, innenfor området som blir kalt for Urban sjøfront, som er et transformasjonsområde. Området har tidligere sterke historiske røtter fra da byen vokste til med hermetikkindustrien. Ved siden av parken skal det bygges en ny brannstasjon med utrykning til sjøs. Det skal også komme ny skole, barnehage, bydelsfunksjoner og flere kontorer i nærheten (Lervigkvartalet). i tillegg er det fortsatt boligbygging i nærheten.
Parkarealet er blitt fylt ut med pukk fra Ryfast-byggingen (veg/tunnelprosjekt). Parken er på ca. 15 000 m². på brannstasjonen vil det komme park på taket, som vil oppleves som en del av Lervigparken. Parken ligger inntil sjøen, og det er turveg både til parken og videre fra parken langs sjøen.
Lervigparken har vært lenge ønsket og det har vært både planer og noe medvirkning for denne parken tidligere. i 2019 ble arbeidet startet på nytt. Det har blitt gjennomført en omfattende samskapnings-/medvirkningsprosess i omtrent ett år. i den forbindelse ble det også opparbeidet parkens første fase, som danner grunnlaget for denne neste og siste fase av parken.
Opparbeidelsen av første fase bestod i å beholde eksisterende vegetasjon som hadde vokst fram, plante 50 nye trær, lage terrenghauger, gressbakke, blomstereng, plenflate, stor sandhaug og litt lekeutstyr, benk og bord, noen løse og fastmonterte benker, grill og søppelbeholder. Det er lagt fram vannledning og vannpost. Det er en del elementer som skal brukes videre og noen elementer som kan vurderes å videreføres. Dette fremkommer i vedlegget: Leveranseplan.
Samskapningsprosessen har involvert mange ulike grupper på ulike måter. Det har vært et sterkt ønske om at parkens funksjoner skal kunne dekke folks behov og ønsker. Disse innspillene er bearbeidet, og det er oppsummert hvilke innspill som skal tas med og hvilke innspill som skal vurderes. Det er helt nødvendig for at prosjektet skal bli vellykket at prosjekteringen tar innover seg resultatene fra samskapningen og jobber videre med det grunnlaget som er lagt.
Lervigparken er med i forskningsprosjektet til Nordforsk (nordisk samarbeid) i deltemaet nordgreen. Design og arkitektur Norge (doga) har valgt ut å vise frem Lervigparken i det nasjonale smartby-veikartet, som fremmer smart og bærekraftig stedsut­vikling. Bakgrunnen er samskapningsprosessen og nye metoder som er prøvd ut.
En av de nye metodene som er prøvd ut er Kvikktest prosjektet fra Smartby i Stavanger kommune. Det innebærer testing av 5 ulike nye konsepter og ideer for hvordan folk kan møtes i parken. Prosjektet foregår nå og vil bli avsluttet des. 2020. Noen av erfaringene fra Kvikktest prosjektet er integrert i hvordan parken bør videreutvikles.
Anbud id:
688160
  • Sted:
    Stavanger
  • Registrert:
    Torsdag 17. Desember 2020

Lignende oppdrag i Rogaland

2 anbud