Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Prosjekteringsoppdrag, underbygning og jernbaneteknikk, ås forbikjøringsspor

Oppdraget inngår som en del av den planleggingen og prosjekteringen som skal gjennomføres for Nytt dobbeltspor på strekningen Oslo - Ski. rådgivningsoppdraget omfatter planlegging og prosjektering av to forbikjøringsspor på Østfoldbanen nord for Ås stasjon.
Etablering av et forbikjøringsspor på Ås er tett knyttet opp mot kapasitetsmessige forhold på Ski stasjon. Beregninger viser at systemene rundt Ski st. må endres for at stasjonen kan avvikle det antall togavganger med stive ruter som prosjekt Oslo s - Ski har som mål.
Forberedende arbeider for ombygning av Ski st. Fra 3 til 6 spor er allerede igangsatt. Stasjonsområdet har begrenset areal for utbygging, og det er ikke plass til å bygge et nytt forbikjøringsspor. Av samme årsak er det begrenset hva som kan gjøres av endringer med selve plattformarrangementet. Derfor er det besluttet å bygge et nytt forbikjøringsspor sør for Ski stasjon.
Forbikjøringssporet skal avlaste spor 4 på Ski st som i dag anvendes som gjennomkjøringsspor for godstog. Det vil i ombyggingsfasen inntil endelig anlegg er ferdig trolig bli brukt til å vende persontog.
Forbikjøringsporene skal kunne brukes til godstog som har en lengde på minst 750 m.
Plassering av forbikjøringssporene sør for Ski st. Er besluttet, mens plassering på Åsjordet / Åsmåsan/Haugerud er et av flere alternativ som skal utredes.
Videre planarbeid etter forberedende arbeider for Ski st. Vil kunne påvirke oppdraget. Utfallet av denne prosessen kan komme til å påvirke oppdragets gjennomføring.
Oppdraget omfatter utarbeidelse av:
? Utarbeidelse av Hovedplan for både jernbaneteknikk og underbygning
? Sammenstilling av en felles Hovedplan for underbygning og jernbaneteknikk.
? Utarbeidelse av Detaljplan for både underbygning og jernbaneteknikk.
? Reguleringsplan med ros-analyse, konsekvensbeskrivelse og nødvendige ytelser for offentlig planprosess etter Plan- og bygningsloven
Prosjektering av Hovedplan innebærer vurdering av plasseringsalternativer for forbikjøringsspor, utrede hvilken innvirkning plassering har på trafikkapasiteten for Østfoldbanen, vurdering av konsepter for alle tekniske systemer, anbefale løsninger for tekniske systemer med tilhørende kostnadsoverslag.
Hovedplan og detaljplan for jernbaneteknikk vil omfatte Ås stasjon, strekningen mellom Ås- og Ski stasjon.
Det vises også til nærmere informasjon i konkurransegrunnlaget
Anbud id:
128450
  • Sted:
    Nordre Follo, Ås
  • Registrert:
    Tirsdag 21. Desember 2010

Lignende oppdrag i Østfold

2 anbud