Arkitekt, Bygningskontroll, Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

3232 Siste år
2511 Siste 3 mnd
131 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Prosjektgruppeleder Rehabilitering av Båthallen, Norsk Maritimt Museum

Registrert Dato: Mandag 23. Januar 2017

I forbindelse med rehabilitering og ny utstilling i Båthallen ved Norsk Maritimt Museum, en avdeling i Stiftelsen Norsk Folkemuseum, inviteres det til åpen tilbudskonkurranse for levering av følgende konsulenttjenester
PGL – Prosjektgruppeleder
Konkurransen gjennomføres i henhold til Forskrift om offentlige anskaffelser av 17/6 2016 del II (ikrafttredelse 1/1 2017). Kontrakten er estimert å ligge over nasjonal terskelverdi (1,1 millioner NOK). Det vises forøvrig til konkurransedokumenter og vedlegg for nærmere beskrivelser. 
Båthallen var Norsk Sjøfartsmuseums første utstillingsbygning på Bygdøynes. Den åpnet i 1958, med tradisjonsbåter fra hele kysten og utstillinger om norsk sjøfart i seilskutetiden. Utstillingene ble med årene oppgradert, men det har ikke vært tilstrekkelige midler til vedlikehold og rehabilitering av bygningen. Hallen er uisolert, gulvet har setningsskader, det er flere lekkasjepunkter i fasade og tak og det tekniske anlegget er foreldet. I 2009 ble hallen stengt for publikum og utstillingselementer og en rekke båter og kulturhistoriske gjenstander ble fjernet.
En oppgradert Båthall med en unik utstilling om Kyst-Norge vil gi et nytt og nødvendig rom for forskning, forvaltning og formidling av norskekystens kulturhistorie. Dette ble en prioritert oppgave da Norsk Maritimt Museum ble konsolidert inn i Stiftelsen Norsk Folkemuseum i 2015, og også eksplisitt uttalt i strategiplan for perioden 2015-2020.
I forbindelse med budsjettsøknad for 2016 ble det sent inn separat søknad om kulturbyggmidler, og denne ble innvilget i Statsbudsjettet høsten 2015. Sammen med bidrag fra to private kilder danner bevilgningen et trygt grunnlag for igangsetting.
Prosjektet skal gi museet en ny arena og utstillingshall for norsk kystkultur og diskusjon om viktige tema i norskekystens historie og samtid. Prosjektet er også ment å integrere dypere de ulike sidene ved Norsk Maritimt Museums mangesidige virksomhet: Kystkultur, marinarkeologi og kulturminneforvaltning, tradisjonskunnskap og immateriell kulturarv (båtbygging).
Det skal bli en ny og lett tilgjengelig attraksjon for alle besøkende til Bygdøynes, og gjøre Norsk Maritimt Museum bedre rustet til å nå offensive mål for besøksvekst.
Båthallen skal åpne for publikum i mai 2019. PGL vil engasjeres for hele perioden til ferdigstillelse, og trolig også i en viss periode i etterkant for dokumentasjon, oppfølging, rapportering og kontroll.