Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt, Bedriftsrådgivning i Nordland

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Nordland
Avsluttet

Prosjektledelse for videreutvikling av Helgeland Rehabilitering

Prosjektets målsetting:
Overordnet målsettingen i prosjektet er å sikre at alle kommuner på hele Helgeland har forsvarlige spesialiserte rehabiliteringstjenester til innbyggerne slik at de ivaretas både i spesialist- og kommunehelsetjenesten. på den måten blir brukere satt i fokus, og samarbeidende kommuner må samarbeide om fag og praktisk oppfølging av bruker både under og etter re-/habiliteringsperioden
Hovedmål for utviklingsprosjektet:
Sikre forsvarlige spesialiserte rehabiliteringstjenester til innbyggerne. målsetning er å dreie fokus fra dagens institusjonstunge tilnærming til større fokus på forebygging og rehabilitering.
Delmål 1:
Kompetanseheving for ledere i kommunene gjennom en prosess som synliggjør egen tilnærming til rehabiliteringsfeltet i dag. Dette sett opp mot demografisk utvikling fram i tid. målet er en bevisstgjøring av utfordringsbildet og større kunnskap om mulighetsbildet som kommunene har for å møte en situasjon med flere eldre, færre yrkesaktive og dermed også større press på pleie- og omsorgstjenester.
Delmål 2:
Drøfte og foreslå konkret hvordan en gjennom tett og forpliktende samarbeid kan styrke kommunene sin evne til å levere effektive og forsvarlige rehabiliteringstjenester.
Delmål 3:
Gjennomføre en samfunnsøkonomisk analyse med spesielt fokus på å synliggjøre effekter for bruker og tjenesten.
Oppgaver i prosjektet vil bli:
Kartlegging av eksisterende tjenester i kommunene
Intervjuer med fagpersoner i de ulike kommunene
Utarbeide rammer for et faglig samarbeid
Utrede både juridiske og økonomiske muligheter og konsekvenser for et interkommunalt samarbeid
Utarbeide et beslutningsgrunnlag for de involverte kommunene sine kommunestyrer
Utprøving av ulike løsninger for hvordan Helgeland rehabilitering kan bidra til å sikre at kommunene sammen og hver for seg kan levere forsvarlige rehabiliteringstjenester innenfor rammen av effektiv ressursbruk.
Utvikle og tilpasse dagens drift ved Helgeland rehabilitering til å imøtekomme de behov som fremkommer i utviklingsprosjektet i kommunene.
Vurdere muligheter for å se på «prosjektet» opp mot helsefellesskap i Nasjonal helse- og sykehusplan.
Drøfte og foreslå organisasjons- og finansieringsmodell for eventuelle eierkommuner.
målgruppen for prosjektet:
Prosjektet er et initiativ fra sømna kommune, der Helgeland Rehabilitering i dag er lokalisert. Det er 18 kommuner som potensielt kan bli med i et interkommunalt samarbeidsprosjekt. Det er gjennomført samtaler med alle i løpet av august 2020, der prosjektet er presentert. Det er inngått partnerskap med kommunene i tiltaket, og det administrereres fra sømna, som også har det økonomiske ansvaret i prosjektet. Spesialisthelsetjenesten vil også bli en del av partnerskapet som del av helsefellesskapet.
Institusjonen Helgeland Rehabilitering vil også være del av målgruppen med ledelse og fagpersonell da tjenestene som ytes til brukerne i kommunene, vil måtte tilpasses de behov den enkelte kommune har, ut fra sin egenart og helsetjeneste for øvrig.
Samarbeidspartnere
følgende kommuner ønsker å delta i prosjektet:
- Brønnøy kommune
- Bindal kommune
- Vega kommune
- Hattfjelldal kommune
- Grane kommune
- Vefsn kommune
- Leirfjord kommune
- Alstahaug kommune
- dønna kommune
- Herøy kommune
- Vevelstad
- sømna kommuneVidere er Statsforvalteren i Nordland delaktig, samt forskningsmiljø tilknyttet Hegelandssykehuset.
Organisering
Prosjektet er planlagt organisert etter tradisjonell metode med prosjektansvarlig, prosjektledelse, styringsgruppe og referansegruppe. Metodisk er man ikke bundet til organiseringen, og det ligger metodefrihet i prosjektledelsens ansvar. Selv om momentene nedenunder er beskrevet, er en organisering foreløpig prosjektorganisering tenkt slik:
- Prosjektansvarlig: sømna kommune v/kommunedirektør. Prosjektansvarlig har det overordnede ansvaret for at mandatet nås og skal være en aktiv støttespiller for prosjektleder og har ansvar for at avtalte ressurser blir gjort tilgjengelig.
- Styringsgruppen: Alle deltakerkommunene i utviklingsprosjektet. Styringsgruppen skal være rådgivende og støttespiller for prosjektansvarlig og prosjektleder. Styringsgruppen har myndighet til å beslutte endringer underveis og godkjenner prosjektrapport.
- Prosjektleder: Engasjeres eksternt. Prosjektlederen har ansvar og myndighet til å lede prosjektet og skal levere på prosjektmandatet innenfor de rammer og begrensninger som er definert av styringsgruppen.
- Prosjektgruppen: Prosjektgruppen utnevnes av styringsgruppen og skal settes sammen slik at eierinteressene blir ivaretatt og at prosjektet sikres faglig forankring.
-
- Referansegruppe: Det blir nedsatt referansegrupper ved behov. Dette vil være spesielt aktuelt for å sikre brukermedvirkning, faglig fordypning og annen relevant kompetanse inn i prosjektet. Arbeidet til prosjektledelsen er å få utarbeidet mulige framtidige organisasjonsformer for drift av Helgeland Rehabilitering, foretatt nødvendige kartlegginger, legge til rette for veivalg i kommunene og utrede eventuelle konsekvenser av valgene. Helgeland Rehabilitering skal være interkommunalt organisert.
- Det er estimert om lag 1500 timer til dette arbeidet.
- Det tas forbehold om oppstart av utviklingsarbeidet basert på ekstern økonomisk støtte til prosjektet.
- Det er viktig med tilstedeværelse underveis i arbeidet med utviklingsprosjektet, og at prosjektleder/prosjektledelsen kan ha snarlig oppstart. Rapporter skal foreligge senest innen 31. August 2021.
Anbud id:
695010
  • Sted:
    Bodø, Narvik Bindal, Sømna, Brønnøy, Vega, Vevelstad, Herøy (Nordland), Alstahaug, Leirfjord, Vefsn, Grane, Hattfjelldal, Dønna, Nesna, Hemnes, Rana, Lurøy, Træna, Rødøy, Meløy, Gildeskål, Beiarn, Saltdal, Fauske, Sørfold, Steigen, Lødingen, Evenes, Røst, Værøy, Flakstad, Vestvågøy, Vågan, Hadsel, Bø, Øksnes, Sortland, Andøy, Moskenes, Hamarøy, Tjeldsund  Vis alle
  • Registrert:
    Tirsdag 26. Januar 2021