Entreprenør, Radon i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2518 Siste år
2024 Siste 3 mnd
75 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Rådgivning og prosjektering; radonsanering og ombygging av underetasje

Registrert Dato: Tirsdag 14. Juni 2011

Vi har i vinter målt radonnivå i vår enebolig på Lofthus i Oslo, og resultatene viser at vi må foreta oss noe snarest.

Boligen er en enebolig over 3 etasjer. Opprinnelig oppført i 1935, men betydelig modernisert på midten av 90-tallet. Areal (m2) i h.h.v. undertasje, 1. etasje og 2. etasje er 84/70, 106/97 og 83/76 (BTA/BRA).

Målt radonnivå er betydelig (estimert årsmiddel over 1000 Bq/m3) i underetasje, og vi regner derfor med at en eller annen form for radonsug eller grunnventilering, muligens kombinert med radonsperre, er nødvendig.

Før dette radonproblemet ble avdekket, vurderte vi på sikt en ombygging av underetasje. I og med at radontiltakene sannsynligvis blir omfattende, mener vi at det kan være fornuftig å fremskynde ombyggingen, og at dette gjøres samtidig med radonsaneringen.

Det vi har tenkt i forhold til ombygging:
1) Flytting av vaskerom inkludert diverse teknisk utstyr (rør, avløp og v.v. bereder, fordelerskap for vann). Klosett, dusj, håndvask og skyllevask på vaskerom.
2) Øke takhøyde i enkelte rom/områder (hvis mulig)
3) Fjerne hele/deler av vegger (hvis mulig)
4) Oppvarming (gulvvarme) med eventuell varmekilde (f.eks. varmepumpe)
5) Ventilasjon

Vi ønsker altså i først omgang tilbud på rådgivning og prosjektering av jobben, og ikke utførelse eller utstyr. Det viktigste er at vi blir kvitt radonproblemet, men vi ønsker å få en gjennomtenkt og helhetlig løsning - til en fornuftig pris.