Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Rådgivnings- og prosjekteringstjenester til avfallssorteringsanlegg for Østfold Avfallssortering IKS

Østfold Avfallssortering iks skal bygge et sorteringsanlegg for husholdningsavfall fra ca 310. 000 innbyggere. Sorteringsanlegget skal bidra til at eierkommunene når sine krav til materialgjenvinning, og bidrar til økt ressursutnyttelse i den sirkulære økonomien på en bærekraftig måte.
Øas skal bidra til at eierkommunene når målsetningen om 47% materialgjenvinning av plast i 2025, og som øker til 52% i 2030. Tilsvarende for krav om utsortering som innføres fra 1. 1. 2023 om 50%-, og 60%-andel utsortering av plast i 2025 og 2030, og 55% og 60% for matavfall. Også andre materialtyper som kan gi kommunene økt materialgjenvinningsgrad eller er økonomisk interessante å sortere, kan inngå.
En visjon for Øas er å tilrettelegge for at innbyggerne skal oppnå gode miljøprestasjoner i sin avfallshåndtering, og slik at kommunene/ selskapene når sine krav til materialgjenvinning. Skal selskapet levere gode tjenester i fremtiden, og samtidig ta et miljøansvar som bidrar til å bremse klimaendringene, så kan vi ikke gjenbruke gårsdagens teknologi uten videre. når vi skal planlegge et nytt avfallssorteringsanlegg, så ønsker vi å bygge et bærekraftig anlegg. Selve byggeprosjektet ønskes gjennomført slik at det har minst mulig klimafotavtrykk. Videre ønsker vi å bruke teknologi og prosesser som gir lavt energiforbruk. Om mulig ønsker vi også å tilføre anlegget en samfunnsmessig merverdi, f. Eks. Ved at anlegget kan brukes til opplæring, informasjonsarbeid, opplevelser for innbyggerne e. l.
Det er derfor viktig at leverandøren av dette oppdraget evner å tenke vidt og evner å se dette oppdraget i fugleperspektiv, uten å være bundet til tidligere sorteringsanlegg-prosjekter.
Øas er opptatt av å velge teknologier og løsninger som vil gi de mest optimale løsningene, både nå og for framtiden. Optimalt i denne sammenhengen er løsnings- og teknologivalg som sikrer at mål om materialgjenvinning blir ivaretatt, samt at helhetlige vurderinger av sosial-, miljømessig- og økonomisk bærekraft blir hensyntatt.
Anbud id:
701525
  • Sted:
    Fredrikstad
  • Registrert:
    Tirsdag 23. Februar 2021

Lignende oppdrag i Østfold

2 anbud