Prosjektleder i Buskerud

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

273 Siste år
67 Siste 3 mnd
27 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Rådgivningstjenester eierstrategi Lindum AS

Registrert Dato: Mandag 23. April 2012

Lindum AS er et selskap 100 % eiet av Drammen kommune, og består av flere heleide og deleide datterselskaper. Bedriften er en viktig aktør innenfor avfallsbransjen, og er i dag en moderne gjenvinningsbedrift. Konsernet satser tungt på en dreining fra tradisjonell avfallsbehandling til energi- og ressursgjenvinning av ulike avfallsfraksjoner. Selskapet er en av Norges fremste aktører innen biologisk behandling av avfall. I den forbindelse satses det også mye på FoU. Design av avfallsløsninger for bedriftskunder er et voksende forretningsområde for bedriften. Selskapets omsetning utgjorde i 2011 ca. 300 mill. kr, og er tilnærmet tredoblet siden 2005.
Eksisterende eierstrategi ble vedtatt av Drammen Bystyre i 2001. I økonomiplan 2011-2014 er det forutsatt at eierstrategien for Lindum AS skal oppdateres. Dette arbeidet vil nå bli startet opp. I denne forbindelse ønsker Drammen kommune å knytte til seg ekstern bistand til å vurdere kommunens posisjoner i forhold til fremtidig eierstrategi for Lindum AS. Strategien skal godkjennes av formannskap og bystyre, og det må ved utformingen tas hensyn til dette.
Eierstrategien skal danne grunnlaget for utøvelsen av kommunes eierskap i selskapet. herunder også kommunens formål og målsetting med eierskapet. Leveransen skal inkludere vurderinger og analyser av bl.a.:
- Vekststrategi
- Kjernevirksomhet
- Selskapets organisering
- Selskapets kapitalisering
- Eiermessig avkastning- og utbytteforventning
Oppdraget forutsettes å ende opp med en rapport som angir forslag til oppdatert eierstrategi for Lindum AS.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Avfall, Behandling, Design, Omsetning

Drammen, Buskerud

Avsluttet: Onsdag 02. Mai 2012