Prosjektleder, Regnskap i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

699 Siste år
164 Siste 3 mnd
46 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

RÅDGIVNINGSTJENESTER KNYTTET TIL OPPRETTELSE AV SÅKORNFOND.

Registrert Dato: Torsdag 06. Desember 2012

Regjeringen har foreslått å opprette inntil seks nye landsdekkende såkornfond. Stortinget har i vårsesjonen 2012 vedtatt og bevilget midler til opprettelse av de to første fondene. Staten vil delta med - for alle fondene - inntil 1,5 mrd. kr i egenkapital og private investorer med tilsvarende. Såkornfondene skal investere i såkorn- og oppstartsfasen i nye innovative og internasjonalt konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge skal forvalte statens interesser også i den nye ordningen og har fått i oppdrag fra Nærings- og handelsdepartementet å opprette disse to nye landsdekkende såkornfondene.
Innovasjon Norge ønsker i denne forbindelse rådgivningsbistand knyttet til eierrollen overfor av de nye såkornfondene, samt gode rutiner og prosesser vedrørende opprettelsen, utvelgelsen og oppfølgingen av disse.
Kapitalen som tilføres såkornfondene fra Innovasjon Norge er i form av egenkapital. Dette er en ny forutsetning og Innovasjon Norges rolle vil dermed være som eier og er forskjellig fra rollen i eksisterende såkornfondsordninger, der rollen er långiver. Innovasjon Norge ønsker at rådgiver bistår med å definere eierrollen, god eierstyring/corporate governance og vurdere hvordan rollevalg kan føre til ulike konsekvenser. Rådgiver må kunne dokumentere hvordan andre offentlige aktører både innenfor EØS-området og utenfor definerer, utøver sin eierrolle og sine erfaringer med disse lignende satsningene. Det vil være naturlig at rådgiver har et utbredt nettverk mot tidligfase investerings-fondsaktører. Det vil være naturlig at rådgiver legger til rette for fellesbesøk og/eller intervju av relevante tidligfaseaktører. Dette vil gi Innovasjon Norge en god forståelse for ulike veivalg i forkant av arbeidet med å operasjonalisere såkornfondene.
Innovasjon Norge ønsker også støtte fra rådgiver til å bidra med bakgrunnsinformasjon fra tilsvarende internasjonale ordninger med tanke på opprettelsen, utvelgelsen og oppfølgingen av tidligfase investeringsfond. Innovasjon Norge ønsker å kartlegge strukturer og prinsipper som benyttes i andre land, men også fordeler og ulemper ved de ulike løsningene. Rådgiver bør skissere en transparent opprettelsesprosess, oppsummere vurderingskriterier og due diligence prosess. Rådgiver skal ikke bistå i selve vurderingen av faktiske mandatforespørsel fra forvaltningsmiljøene.
Rådgiver skal levere oppdraget i samarbeid med Innovasjon Norges Fondsforvaltningsavdeling, men deler må leveres som bakgrunnsmateriale og prosessbeskrivelser. Oppdraget må ferdigstilles innen tidsfristen for å levere mandat søknad fra forvaltningsmiljø. Dette ser ut til å bli innen utgang av mars 2013.
Rådgiver må kunne dokumentere og gi referanser til tilsvarende oppdrag. Det forventes at rådgiver har sterk erfaring fra risikokapitalmarkedet og spesielt i den tidligste fasen. Rådgiver må videre ha et godt utviklet nettverk og med dette gode muligheter for analyse og benchmarking overfor offentlig tidligfase aktører i andre land.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder, Regnskap

Analyse, Bedrifter

Oslo, Oslo

Avsluttet: Mandag 17. Desember 2012