Prosjektleder i Buskerud

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

274 Siste år
68 Siste 3 mnd
27 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Rådgivningstjenester - tiltak for å bedre Drammen kommunes økonomiske handlingsrom

Registrert Dato: Torsdag 08. Mars 2012

Drammen kommune har de senere årene at en svært stram driftsøkonomi, og til sammen har det for budsjettårene 2010-2012 blitt innarbeidet innsparingskrav på 180 mill. kr i virksomhetenes budsjettrammer. Kommunen har over flere år hatt høye investeringskostnader, og med begrensede fondsreserver å ta av har dette medført betydelig økning i lånegjelden. Pr. utgangen av 2011 utgjorde kommunens brutto lånegjeld 4,125 milliarder kr, og vil i henhold til gjeldende økonomiplan øke til 5,6 milliarder kr ved utgangen av 2015.Samtidig forventer Drammen kommune en årlig befolkningsvekst i hht. SSB?s 4M-alternativ på om lag 1,5% pr. år. De nærmeste årene vil veksten i aldersgruppene 0-5 og 6-15 år gi de største økonomiske utfordringene for kommunen, både drifts- og investeringsmessig. For ytterligere informasjon om kommunens økonomiske situasjon vises til Økonomiplan 2012-2015 som er tilgjengelig via budsjettportalen på kommunens hjemmeside: *** Linken er fjernet *** />Ved behandlingen av økonomiplan 2012-2015 den 22. november 2011 fattet bystyret følgende vedtak:
?Samarbeidspartiene ber Rådmannen om å fremme sak i 1. Tertial om en vurdering av tiltak for å bedre kommunens fremtidige økonomiske handlingsrom. Vurderingen forutsettes å omfatte både kostnads- og inntektssiden samt at innføring av eiendomsskatt ikke vurderes.?
På bakgrunn av bystyrets vedtak vil rådmannen fram mot fremleggelsen av 1. tertialrapport 2012 vurdere tiltak som forholdsvis raskt kan øke det økonomiske handlingsrommet. Arbeidet med 1. tertialrapport 2012 er forutsatt avsluttet innen utgangen av mai d.å.
I forbindelse med dette arbeidet ønsker Drammen kommune å knytte til seg ekstern bistand med sikte på å vurdere konkrete tiltak som kan gi reduserte utgifter og/eller økte inntekter. Oppdraget forutsettes å ende opp med en rapport som kan legges fram i forbindelse med formannskapets og bystyrets behandling av 1. tertialrapport 2012. Utkast til rapport skal foreligge senest innen fredag 27. april 2012. Endelig rapport skal være innlevert senest innen tirsdag 8. mai 2012.
Det forusettes at Oppdragsavtalen - Avtale om bistand fra Konsulent (Statens standardavtaler om konsulenttjenester SSA-O) legges til grunn for anskaffelsen. Avtaledokumentet finnes på DIFI?s hjemmeside under følgende lenke: *** Linken er fjernet ***

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Behandling, Hjemmeside, Konsulent, Konsulenttjenester, Utgangen

Drammen, Buskerud

Avsluttet: Mandag 19. Mars 2012