Entreprenør, Maskinentreprenør, Rørlegger, Vann & avløp i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2107 Siste år
714 Siste 3 mnd
181 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Rammeavtale for rensk og sikring av fjellanlegg

Registrert Dato: Fredag 18. November 2011

Bergen kommune, Vann- og avløpsetaten, forvalter VA-anlegg som inkluderer over 100 km med tunneler og bergrom. Siden 2007 er det foretatt inspeksjoner for kontroll og iverksatt sikringstiltak for å ivareta sikkerheten mot nedfall og ras i mange av anleggene.
VA-anleggene i fjell består av vannbehandlingsanlegg, vannbassenger, renseanlegg for avløpsvann og overføringstunneler for drikkevann og/eller avløpsvann.
I de nyere overføringstunnelene ligger det rørledninger for både avløpsvann og drikkevann. I noen av de gamle avløpstunnelene renner avløpsvannet på tunnelsålen, i andre renner overvann på tunnelsålen og avløpsvann i rør.
Det gjenstår å kontrollere og eventuelt foreta rensk og sikring i avløpstunnelen fra Midtun fram til Flesland renseanlegg, og i avløpstunnelen fra Indre Arna fram til Garnes renseanlegg. Avløpsvann renner åpent på sålene i begge tunnelene.
En avløpstunnel fra Sælenvannet til Knappen renseanlegg krysser like over den nær forestående forlengelsen av Ringveg vest tunnelene ved Sandeide. Tunnelen skal inspiseres og sikringstiltak ved kryssingen på Sandeide må være gjort før mars 2012.
I høydebassengene og de lange overføringstunnelene for drikkevannsforsyning med åpent vannspeil foretas det periodisk rengjøring etter fastlagte tidsintervall. I forbindelse med rengjøringen foretas det også periodiske inspeksjoner og nødvendige sikringsarbeider av bergrommene og tunnelene.
VA- anlegg i fjell kan være fjellhaller, basseng, overføringstunneler og utslippstunneler. Det er aktuelt å sikre deler av hvert anlegg eller hele anlegget etter hvert som inspeksjoner avdekker behov for sikringstiltak.
Sikringstiltakene kan bestå av bergrensk, installering av bolter, fjellbånd, steinsprang- eller flettverksnett, samt sprøytebetong etter behov.
Sikringsomfanget vil i tillegg til bergkvaliteten avhenge av bl. a. bruken og betydningen av blokknedfall eller ras i tunnelen eller bergrommet.
Kontrakten vil utformes som en rammeavtale med èn leverandør, basert på antatte masseposter med tilhørende enhetspriser. Oppgjør vil skje etter medgåtte masser basert på timelister og masseoppstillinger fra entreprenør, og kontrollert av byggeleder/geolog. Det skal utarbeides sluttrapport for hvert anlegg.
Det kan antas en årlig omsetning på kr 5 ? 10 millioner.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere