Arkitekt, Prosjektleder, Taksering i Buskerud

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

557 Siste år
118 Siste 3 mnd
16 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Registrering av automatisk fredede kulturminner i Røyken kommune

Registrert Dato: Torsdag 31. Mai 2012

Arkiv og kart skal gjennomgås for å systematisere alt tilgjengelig materiale om automatisk fredede kulturminner i kommunen. Viktig grunnlag er gårdsarkiv, eldre innberetninger, registrerings- og utgravningsrapporter.
Det antas at tidligere registreringer er mangelfulle, og alle tidligere registrerte kulturminner skal derfor befares og kartfestes. Til dette arbeidet ligger også oppdatering om informasjon, tilstand osv for hvert enkelt kulturminne, samt fotografering. Det skal også gjøres en vurdering av kulturmiljøaspekter i områder med flere kulturminner.
Av nyregistrering skal det gjennomføres grovmaskede synfaringer av planlagte utbyggingsområder etter Kommuneplan for Røyken 2011-2023. På bakgrunn av dette skal det gjøres en gradering av funnpotensial og vurderinger av verdi for konfliktpotensial.
Informasjon fra arkivsøk og befaringer skal legges inn i databaser med registrerings- og bildedata. Det skal utarbeides prognoser for potensielle funn under markoverflaten, samt en vurdering av kulturmiljøer. Det skal også etableres et temakart, som viser kulturmiljøer og hensynssoner, og alt skal samles i en fagrapport.
Pr dags dato er det kjent 223 arkeologiske lokaliteter med 507 enkeltminner. Flesteparten av enkeltminnene er uten geometri, men bare 15 lokaliteter er uten geometri. Det letter gjenfinningsarbeidet. Nærmere 70 % av enkeltminnene er hauger eller røyser (gravhaug, gravrøys, haug, rydningsrøys eller røys), det vil si en kulturminnebestand som er enkel å gjenfinne/stedfeste. Tidsforbruket til forarbeid, feltarbeid og etterarbeid med ajourføring av Askeladden/kulturminnesøk vil trolig ligge noe nær 5 lokaliteter per dagsverk eller 0,5 -1 enkeltminner per time i felt. Tallene er basert på lignende prosjekter i andre kommuner. I tillegg kommer overflateregistrering/landskapsanalyse av framtidige boligområder, samtutarbeidelse av fagrapport med tilhørende temakart.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Prosjektleder, Taksering

Arkiv, Befaringer, Databaser, Forarbeid, Fotografering, Prosjekter

Spikkestad, Buskerud

Avsluttet: Onsdag 08. August 2012