Betong, Elektriker, Entreprenør, Mekaniske verksteder, Rørlegger, Snekker, Stålarbeider, Taktekker, Vann & avløp, Ventilasjon i Buskerud

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2841 Siste år
1169 Siste 3 mnd
147 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Rehabilitering Rundtom PST E2 - Elektro Nyutlysning

Registrert Dato: Onsdag 21. August 2019

Rundtom pumpestasjon er en av Drammens hovedpumpestasjoner for avløp. Store deler av avløpsvannet tilført Solumstrand renseanlegg pumpes via Rundtom. Stasjonen ble bygget ca. 1988 og senere oppgradert i 1994. Den tekniske utrustning er moden for utskifting og stasjonen skal derfor rehabiliteres og oppgraderes til dagens standard med nytt EL-anlegg som oppgraderes til 400V, installasjon av ny PLS og etablering av frekvensomformerdrift. Det skal installeres nye pumper og store deler av rør, ventiler og måleteknisk utstyr skiftes ut og oppgraderes med større kapasitet.
For å delvis sikre stasjonen mot oversvømmelse byttes tørrværspumper til dykkpumper. Samtidig opp-graderes lensepumpe i pumperom og bygningsmessige tiltak innføres for å få en vanntett konstruksjon.
Ventilasjon og sanitære anlegg skal byttes ut og oppgraderes til dagens standard. Bygningsmessig skal stasjonens utvendige og innvendige fasader og tak rehabiliteres og innvendige gangbaner, rekkverk og luker utbedres for bedret arbeidsmiljø og sikkerhet.
Kapasitet til stasjonen oppgraderes til å utnytte full kapasitet i ledninger, dvs. fra i dag en teoretisk Qmax på 2700 m³/h til en fremtidig Qmax på 3250 m³/h.
Stasjonen skal driftes i anleggsperioden ved bruk av bypasspumpe/leiepumpe.
For å oppgradere nettspenning til 400V og økt kapasitet skal det installeres ny trafo i tilknyttende trafostasjon på motsatt side av Rundtom PST. Dette arbeidet utføres av netteier (Glitre Energi), men det krever omfattende koordinering av alle parter i anleggsperioden.


Referansenummer:  19/32519