Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

IT/Web og Support i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

RFI - Taktiske kommunikasjonsnoder/ Selvorganiserende nettverksløsninger

Forsvarsmateriell har gjennom prosjekt P9214 anskaffet et sett med kommunikasjonsnoder av forskjellige størrelser til Forsvaret. Disse kalles taktiske kommunikasjonsnoder (tkn).
Som en del av denne leveransen har Forsvarsmateriell utviklet et selvorganiserende nettverk kalt Hermod.
Hermod er tatt frem for å gi Forsvarets taktiske kampplattformer/enheter evne til hurtig å etablere sikre, autonome og selvorganiserende ip-nettverk. Hermod krever minimalt med ressurser og kompetanse i bruk.
Hermod er navnet på løsningen fma vurderer å industrialisere. løsningen er et nettverksoperativsystem laget for ad hoc selvorganiserende og selvkonfigurerende mobile nettverk. Hermod er «selvkonfigurerende» i den forstand at noder oppdager andre noder («naboer») automatisk, og setter opp riktige grensesnitt. Nodene autentiserer seg gjensidig ved bruk av pki og etablerer krypterte tunneler for sikker transmisjon som også hindrer uautoriserte noder i nettverket.
Hermod har funksjonalitet for å utnytte flere kommunikasjonskanaler over ulike sambandsbærere, og tilbyr både bundling og lastbalansering for robusthet og kapasitet.
Systemet har distribuert logikk som etablerer oversikt over andre noder i nettverket, og fungerer autonomt – uten avhengighet til sentral infrastruktur.
Hermod benyttes i dag på ulik maskinvare, både integrert med appliance i form av ruter med nødvendig tilleggsfunksjonalitet, direkte på generisk datamaskiner, eller som virtuelle maskiner.
Produktet er allerede i bruk i Forsvaret og har vært i operativ bruk siden 2015. Hermod er bygget på Linux plattform og benytter moderne nettverksteknologier som software defined networking (sdn), network function virtualization (nfv) og network virtualization (nv).
Verktøyet for overvåking og konfigurasjon er web-basert, og operatører skal ikke måtte benytte kommandolinje grensesnitt for sine oppgaver. Hermod i nåværende versjon krever minimalt med ressurser og kompetanse i bruk, noe som også er et krav for framtidige versjoner.
Anbud id:
499049
  • Sted:
    Hele Norge
  • Registrert:
    Torsdag 30. November 2017
Er du interessert i dette oppdraget?

Lignende oppdrag i Oslo

3 anbud