Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

634 Siste år
195 Siste 3 mnd
40 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Risikoberegninger basert på Reisevaneundersøkelsen 2009

Registrert Dato: Torsdag 08. September 2011

Prosjektet skal levere en oppdatert oversikt over ulike trafikantgruppers risiko for ulykker og skader i vegtrafikken, en beskrivelse av endringene i risiko over tid, samt presentere mulige forklaringer på risikoforskjeller og på risikoutviklingen. Resultatene skal blant annet kunne brukes som datagrunnlag for videre forskning og for myndighetsorganer som benytter seg av slike data i sine beslutningsprosesser.
Den nasjonale reisevaneundersøkelsen er gjennomført med jevne mellomrom siden 1985 (hvert fjerde år siden 1995), og beskriver den norske befolknings reiser. Risikoberegninger for ulike trafikantgrupper har blitt gjennomført på grunnlag av alle reisevaneundersøkelsene, sist i 2005. Nå ønsker Samferdselsdepartementet å oppdatere risikoberegningene med utgangspunkt i den siste Reisevaneundersøkelsen fra 2009, som ble utført av Transportøkonomisk institutt.
I tidligere år har arbeidet med å oppdatere risikoberegningene primært bestått i å benytte data fra Den nasjonale reisevaneundersøkelsen til å beregne ulike gruppers eksponering i trafikken, og tall fra Statistisk sentralbyrås statistikk over veitrafikkulykker for å kartlegge i hvilken grad de ulike gruppene er involvert i, og blir skadd eller drept i, ulykker. Leverandøren må imidlertid vurdere behovet for å benytte seg av ytterligere datakilder.
Resultatene av undersøkelsen skal gi et bilde av risikoen ved å ferdes i vegtrafikken. Undersøkelsen skal beregne risikoen for ulykke, for personskade og for død. Videre skal risikoen fordeles på de ulike trafikantgruppene, samt på kjønn og alder innenfor hver trafikantgruppe. For bilførere og bilpassasjerer bør risikoen også fordeles på ukedag og tid på døgnet. Trafikantgruppene skal bestå av bilførere, bilpassasjerer og fotgjengere, samt førere og passasjerer av sykkel, moped, lett motorsykkel og tung motorsykkel. Rapporten skal også presentere mulige forklaringer på risikoforskjeller og på risikoutviklingen.
Prosjektet skal resultere i oppdaterte risikoberegninger og en beskrivelse av endringen i risiko over tid. Det er derfor avgjørende at undersøkelsen gjennomføres på en slik måte at resultatene kan sammenlignes med resultatene fra tidligere gjennomførte risikoberegninger, og spesielt den siste gjennomført av Transportøkonomisk institutt i 2005.
Prosjektet skal gjennomføres innenfor en øvre økonomisk ramme på 480 000 kr ekskl. mva. Den økonomiske rammen skal også omfatte eventuelle publiseringskostnader.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Førere, Ramme

Oslo, Oslo

Avsluttet: Fredag 30. September 2011