Arkitekt, Entreprenør, Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1687 Siste år
451 Siste 3 mnd
131 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Søknad til plan og bygningsetaten om utbygging/innredning av loft.

Registrert Dato: Onsdag 10. Februar 2010

Jeg skev en kontrakt med en firma om utbygging av loft med de søknader og godkjennelser som måtte foreligge. Dette firmaet begjærte seg konkurs i april 2009.
Jobben ble utført av en selvstendig næringsdrivende. Jobben har jeg ingen negativt å bemerke, men derimot ble jeg lurt av dette firmaet til å tro at de hadde fått søknaden godkjent hos Plan og bygningsetaten.

Styret i sameiet har gitt meg tillatelse til utbygningen av loftet.
Fra styret trenger jeg ikke ny tillatelse.

Jeg har tidligere fått tillatelse fra naboene om utbygningen.Jeg må sikkert ta en ny runde for å få nye underskrifter og tillatelse,når det skal søkes på nytt igjen.

Siden det ikke foreligger godkjennelse må jeg søke på nytt igjen til Plan og bygningsetaten.
Da trenger jeg hjelp til det som blir nevt nedenfor.

Får å få et tiltak, som er utført uten tillaltelse godkjent. ifølge kommunen krever de at søknad eller melding innsendes ettertid.

Søknaden må forestås av en ansvarlig søker.
Det skal være en ansvarlig projekterende som skal lage prosjekteringsmateriale som om arbeidet ikke var utført.

Det skal også være en ansvarlig kontrollerende for kontroll av prosjekteringen. Det kreves alltid uavhengig kontroll der arbeider på forhånd har vært utført ulovlig.

Det kreves ikke ansvarlig utførende for allerede utførte arbeider. Den som har stått for utførelsen av de ulovlige arbeidene i strid med bestemmelser gitt i eller i medhold av pbl. kan ikke få ansvaret i prosjektet. For eventuelle etterfølgende endringsarbeider vil det kreves ansvarsrett for ansvarlig utførende.

Derimot kreves ansvarsrett for kontroll av utførelsen. Det kreves uavhengig kontroll for utførelsen da dette vil sikre at amn får en full gjennomgang av tiltaket. Den kontrollerende vil foreta etterfølgende kontroll, ikke løpende kontroll. Det skal utformes en kontrollplan som viser hvordan de ansvarlige kontrollende skal kontrollere utførelsen også med lukkede konstruksjoner. Kontrolldokumentasjonen bør være en tilstandsrapport som konstaterer at prosjekteringen er oppfylt og at kravene i pbl med tilhørende kriterier i forskrifter er fulgt,. En får da inn fullstendig dokumentasjon på at bygget er i samsvar med bestemmelser gitt i, eller i medhold av pbl.

Ta kontakt og kom med prisforslag.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere