Alarm & sikkerhet, Arkitekt, Betong, Elektriker, Entreprenør, Flislegger, Glassarbeider, Maskinentreprenør, Murer, Prosjektleder, Rørlegger, Snekker, Solskjerming, Stålarbeider, Taktekker, Ventilasjon i Rogaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

4156 Siste år
1129 Siste 3 mnd
318 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Søra Bråde bofellesskap - 16 leiligheter - Totalentreprise.

Registrert Dato: Onsdag 22. Februar 2012

Nybygg av 16 omsorgsboliger i Søra Bråde bofellesskap på Søra Bråde på Revheim.
Konstruksjon og materialvalg
Bæresystem
Bofellesskapet utføres med betongdekker,parkering i underetasjen, bærende stålsøyler og tak av betongelementer som isoleres på utsiden.
Ytter- og innervegger
Ytterveggene oppføres som isolerte trevegger, og vinduspartiene med aluminiumskarmer og isolerglass. Ytterveggene kles med stående vedlikeholdsvennlig trekledning i kjerneved furu. Utvendig solavskjerming benyttes på solutsatte fasader. Innerveggene kles med trepanel som lutes og oljes. I alle våtrom benyttes fliser på vegg.
Dekker og trapper
Gulvet i 1. etg. er støpt dekke på grunnen, og i 2. etg. prefabrikkerte hulldekkeelementer. I trafikkareal legges betong, oppholdsrom tregulv, personalrom linoleum og i våtrom våtromsvinyl. Hovedtrapp utføres i betong med sklisikker overflate. Utvendige rømningstrapper i stål. Alle rekkverk i stål og glass.
Yttertak
Yttertaket isoleres på oppsiden av betongelementene og tekkes med papp eller folie. Tekkingen trekkes godt opp over gesimsen og beskyttes med gesimsbeslag i aluminium på toppen. Underside tak og dekke fores ned for å gi plass til skjulte tekniske anlegg.
Elektro og SD-anlegg
Det beregnes et lysanlegg med fokus på gode lystekniske løsninger, energisparing og lave drift-og vedlikeholdsutgifter. Det er beregnet benyttet et etterlysende nødlysanlegg med skilting av utganger og brannteknisk utstyr. Det blir montert et komplett brannvarslingsanlegg for bygget.
Det er medtatt nødvendige kursopplegg til lys, overvåkning og vvs-tekniske anlegg. Tilknytning og styring lokalt og fra SD-anlegg. Alle alarmfunksjoner skal integreres i SD-anlegget i tillegg til normal alarmgivning. SD-anlegg skal være web-basert ihht kommunens retningslinjer.
Det monteres uttak for IKT i tilknytning til arbeidsplasser ( IP-telefon med tilknytning til Stavanger kommunes server), samt telefon- og datauttak i leiligheter. Leiligheter utstyres med porttelefon. Det er beregnet signalanlegg med fokus på trygghet for ansatte og beboere ? pasientsignal.
Det er medtatt heis sentralt plassert i bygget.
VVS-anlegg
De vvs-tekniske anleggene skal utformes og dimensjoneres ihht krav fra offentlige myndigheter, byggherre og brukere mht effektiv energibruk, innemiljø, påvirkning på ytre miljø, funksjonalitet, driftssikkerhet og kostnader.
Reguleringsplanen krever klasse B i hht energimerkeordningen. Bygningen skal fullsprinkles. Vannbåren varmesystem etableres.
Det ventileres i henhold til gjeldende forskrifter og Arbeidstilsynets bestemmelser med hensyn til luftmengder og luftutskiftninger. Avtrekk fra felleskjøkken over tak.
Bygget får 1 stk balansert ventilasjonsanlegg for fellesområder/personalområdene med VAV styring. Leiligheter får separate ventilasjonsaggregater.
Energi og miljøvurdering
I planleggingen og utformingen av tekniske løsninger for klimatisering har hovedmålsetningen vært å minimere energibruk og klimabelastning, samtidig som krav til innemiljø og kostnadseffektivitet ivaretas. Energiløsningene skal være enkle, robuste og med lang levetid, med vekt på passive løsninger knyttet til utforming og detaljering av bygningskroppen. Eksisterende fjernvarme nett fra Lyse og gass nett fra Lyse skal benyttes.
Prosjektet har benyttet erfaringstall fra andre prosjekter i energiklasse B. Bruk av 25cm isolasjon i vegg, 30cm i tak og gulv kombinert med u-verdi på 1,2W/m2 for vinduer gir et årlig energibehov på ca 100 kwt/m2. Dette er innenfor kravet til energiklasse B.
Se konkurransegrunnlaget