Bedriftsrådgivning, Prosjektleder i Østfold

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

484 Siste år
289 Siste 3 mnd
36 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Samfunnsøkonomisk analyse av avfallsminimering fra nybygg, gjenvinning av avfall og ombruk av byggevarer

Registrert Dato: Tirsdag 10. September 2019

Følgende skal vurderes og sammenliknes:
Hva er de samfunnsøkonomiske og privatøkonomiske konsekvensene av å:
- Redusere byggavfall fra nybygg ved å:
-- prosjektere og bygge slik at det blir mindre avfall
-- benytte mer prefabrikkerte løsninger. Dette kan medføre at avfallsproduksjonen blir flyttet til byggevareprodusentene. Det skal derfor vurderes om byggevareprodusentene også vil redusere sitt avfall ved mer bruk av prefabrikkerte løsninger.
-- vurdere salgsmuligheter av overskuddsmateriale fra byggeplass som i dag vanligvis blir avfall. Overskuddsmateriale har dokumentasjon og kan derfor omsettes med denne dokumentasjonen dersom det ikke har endret sine egenskaper.
- Gjenvinne byggavfall. I dag er det ca 34 prosent som blir gjenvunnet. Hvilke muligheter er det for å øke gjenvinningsgraden og hva skal til for å øke den? Det er spesielt viktig å vurdere avfallsfraksjonene som det er mest av fra bygg og som bidrar til store klimagassutslipp. Betong og stål er store avfallsfraksjoner og bidrar til store klimagassutslipp.
- Ombruke byggevarer. I dag er det en beskjeden mengde byggevarer som blir ombrukt. Dokumentasjonskravene er en av barrierene for å få til mer ombruk. Byggenæringen har satt i gang flere prosjekter der ombrukte byggevarer skal benyttes


Referansenummer:  2019/1363