Betong, Entreprenør, Kraner & løfteutstyr, Maskinentreprenør, Prosjektleder i Østfold

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1279 Siste år
425 Siste 3 mnd
108 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Setningsskade: løfting og permanent understøtting av tilbygg

Registrert Dato: Tirsdag 22. Juni 2010

Huset er fra 1957 og består av en rektangulær hoveddel samt et tilnærmet kvadratisk tilbygg (ca 6 x 7 m), slik at det har en L-fasong sett ovenfra. Det er full kjeller (armert betong) under begge delene. Tilbygget, som ligger ca. 1/4 etg lavere, har med tiden sunket betydelig i enden lengst vekk fra hoveddelen - anslagsvis 20-30 cm. Kjeller i hoveddelen er helt fri for setningsskader, med unntak av ett hjørne.

Kjellermurene til de to delene synes å henge sammen nederst på felles vegg, mens avstanden mellom de to øker med høyde. Treoverbygningen på tilbygget (1 etg.) har delvis dratt med seg treoverbygget på hoveddelen.

Tanken er å få løftet tilbygget delvis tilbake til original posisjon, og deretter få på plass en permanent understøtting som forhindrer ny siging. Det er leirgrunn under tilbygget, mens alt tyder på at hoveddelen står på fjellgrunn.

Ønsker i første omgang en beskrivelse av hvordan dette kan tenkes utført, samt et grovt prisestimat for metoden. Det er god tilgang for graving fra alle tre kanter av tilbygget. Ønsker at kostnad for en første grunnundersøkelse inkluderes. Ønsker også forslag til metoder for å stabilisere leirgrunnen etterpå.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Betong, Entreprenør, Kraner & løfteutstyr, Maskinentreprenør, Prosjektleder

Betong, Graving, Kjeller, Tilbygg, Vegg

Fredrikstad, Østfold

Avsluttet: Søndag 15. August 2010