Anleggsgartner, Arkitekt, Betong, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer, Prosjektleder, Snekker, Sprenging, Steinlegger, Vann & avløp i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

3958 Siste år
1003 Siste 3 mnd
298 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Skansedammen Parkeringsanlegg - totalentreprise

Registrert Dato: Fredag 11. Mai 2012

Bakgrunnen for prosjektet er en betydelig økning i mengde biler parkert på gateplan i Skansen og Stølestrøket i de senere år. Bilene er i all hovedsak privatbiler som tilhører beboere i boligområdene som ligger rundt Skansedammen. De parkerte bilene reduserer fremkommelighet for utrykningskjøretøy, renoveringsvesen, brøytemannskap, varetransport og trafikanter generelt.
Bergen kommune vil på bakgrunn av dette, etablere et underjordisk parkeringsanlegg for 193 biler som skal frigi areal på gateplan. Et tilsvarende antall parkeringsplasser som parkeringsanlegget genererer vil bli fjernet fra gateplan.
Prosjektet har vært omstridt på grunn av Skansedammens historiske betydning og ønsket om å frede hele anlegget med dam og brannstasjon. Det er på bakgrunn av dette ikke ønskelig å endre forholdet mellom Skansedammen og Skansen brannstasjon. Det er derfor besluttet at prosjektet skal plasseres under dagens Skansedam som et underjordisk anlegg med diskrè plassert innkjørsel.
Dagens Skansedam skal dreneres bort og kantstein rundt dammen merkes og demonteres forsiktig. Løsmasser og fjell graves og sprenges ut ned til 7-8 m under dagens nivå. I byggegropen skal det bygges opp en vanntett betongkonstruksjon med parkeringsdekker i 2 etasjer. Hele anlegget dekkes over og et isolert og vanntett tak som danner bunn av reetablert dam bygges ca 0,5 m under dagens vannivå. På taket av konstruksjonen retableres omrisset av Skansedammen med de opprinnelige mål og med de opprinnelige kantsteinene i samme elevasjon som i dag.
Skansedammen vil gjenoppstå i sin opprinnelige posisjon men nå bare som et dekorativt grunt vannspeil. I prosjektet inngår det oppbygging av en ny og oppgradert park rundt Skansedammen og Skansen brannstasjon. Denne parken skal være tilgjengelig for offentligheten og skal være naturlig samlingspunkt for nabolaget.