Elektriker, Entreprenør, Kulde & varme, Maskinentreprenør, Rørlegger, Vann & avløp i Vestfold

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1325 Siste år
363 Siste 3 mnd
133 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Skoler; Oppvarming/levering av varmt vann til oppvarming og forbruksvann basert på biobrensel

Registrert Dato: Fredag 13. Juli 2012

Oppvarming og levering av varmt vann til oppvarming og varmt forbruksvann til Ringshaug skole og Ringshaug ungdomsskole med svømmehall basert på biobrensel og:
- Nødvendige investeringer i forbindelse med varmeanlegget (ny bio-varmesentral/fyrhus med tilhørende varmeledninger/distribusjonsnett og annen infrastruktur med tilhørende utstyr/materiell) frem til og med varmeveksler i fyrrom i Ringshaug skole og teknisk rom i Ringshaug ungdomsskole.
- Ny bio-varmesentral/fyrhus må plasseres i hht situasjonsskisse ved Ringshaug ungdomsskole og må tilpasses Ringshaug ungdomsskole mhp arkitektur (form, materialer og farge).
- Lokalt varmenett/distribusjonsnett (nedgravde isolerte varmeledninger) som knytter sammen bio-varmesentralen, Ringshaug ungdomsskole og Ringshaug skole ? lengde basert på kartskisse ca 150 meter.
- Samt drift og vedlikehold av varmeanlegget inkl. biomasse.
Se forøvrig konkuransegrunnlaget med beskrivelse, situasjonsskisse og planskisse som er vedlagt utlysingen.
Mengde/omfang:
Ringshaug skole har en oljekjel med effekt på 400 kW (her kan effekten økes til 540 kW ved å bytte brenner) og en elkjel med effekt på 300 kW. Varmeanlegget er dimensjonert med en tur/retur temp. på 80 / 40 gr celsius. Årlig varmeforbruk de 3 siste årene har ligget i området 375.000 ? 520.000 kWh. Vår konsulent har vurdert årlig varmebehov til å være ca 500.000 kWh med et varme effektbehov på ca 333 kW. Eksisterende oljekjel og elkjel vil kunne benyttes som spisslast og backup for bio-varmesentralen. Skolen har varmtvannsberedere (VVB) for elektrisk oppvarming av varmtvann på sommerstid. El-anlegget er et 230 volt anlegg.
Plassering av fyrrom fremgår av vedlagte planskisse for Ringshaug skole, første underetg.
Ringshaug ungdomsskole med svømmehall er under rehabilitering og varmebehovet er beregnet til:
· For skolen et årlig varmebehov på ca 375.000 kWh med et tilhørende varme effektbehov på ca 500 - 550 kW og en tur/returtemp på min 60 / 40 grader celsius.
· For svømmehallen et årlig varmebehov på ca 150.000 kWh med tilhørende varme effektbehov på 260 kW og en tur/returtemp på 70 / 50 grader celsius.
I og med at Ringshaug ungdomsskole er under rehabilitering, har vi ikke erfaringstall for varmebehovet/-forbruket og beregnet varmebehov er dermed noe usikkert.
Det vil bli installert i Ringshaug ungdomsskole varmtvannsbereder (VVB) for elektrisk oppvarming av varmtvann på sommerstid. El-anlegget er et 400 volt anlegg.
Teknisk rom ligger ved øvre venstre hjørne i nytt tilbygg, se vedlagte situasjonsskisse.
Totalt årlig varmebehov for de 2 skolene med svømmehall blir dermed i et normal år ca 1.025.000 kWh med et effektbehov på ca 1.100 ? 1.150 kW. Ca 80 % av varmebehovet og ca 50 % av effektbehovet skal dekkes av bio-varmesentralen.
Forøvrig vises det til vedlagte konkurransegrunnlag; dvs beskrivelse, situasjonsskisse og planskisse.