Arkitekt, Prosjektleder i Oppland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

397 Siste år
147 Siste 3 mnd
35 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Støyberegninger og ev. vurderinger av støyreduserende tiltak for boliger i Hedmark og Oppland.

Registrert Dato: Fredag 16. November 2012

Kontraktsarbeidet omfatter støyvurderinger av boliger langs europa-, riks- og fylkesveger i Hedmark og Oppland. Dette for å avdekke om tiltaksgrensen i forurensningsforskriften på 42 dB inne er overskredet. Videre skal det utredes støytiltak for de som har støy over tiltaksgrensen.
Det er ca. 80 bygninger/boliger med tilsammen 100 boenheter som skal vurderes i Hedmark og Oppland, om lag en fjerdedel av disse ligger i Hedmark. Tre av bygningene i Oppland har støy fra både veg og jernbane.
For alle disse boligene/bygningene skal det detaljberegnes støy ute ved fasade etter Nordisk beregningsmetode for støy. Fremgår det av disse detaljberegningene at innesituasjonen kan være over tiltaksgrensen skal det gjøres detaljberegninger av støyen inne. Dette i henhold til metode som er angitt i Norges byggforsknings institutts Håndbok 47. Vi antar at ca. 40 % av boligene skal detalj beregnes inne, av disse igjen antar vi at ca. 20 % skal ha en tiltaksutredning.
Det vil bli vurdert om det skal gis opsjon på oppdatering av aktuelle støyberegninger ved neste vurdering av om tiltaksgrensen er overskredet (om ca. fem år).
Opsjon på utarbeidelse av byggeplan for de av disse boligene/boenhetene det skal gjennomføres tiltak for kan også gis.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Arkitekt, Prosjektleder

Boliger, Fasade

Ryfoss, Oppland

Avsluttet: Fredag 01. Mars 2013