Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

584 Siste år
139 Siste 3 mnd
40 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Studie: er bærekraft en driver for innovasjon i nordisk marin sektor?

Registrert Dato: Fredag 11. Februar 2011

Studien skal ta utgangspunkt i økt krav, formelle og uformelle, om bærekraftig utvikling. Bærekraftig utvikling krever at bedrifter tenker nytt og innovativt, både internt og i sitt samspill med leverandører og forbrukere. Utfordringen er å skape og finne bærekraftige løsninger som samtidlig vil skape lønnsomhet og øke bedriftenes konkurranseevne.
Studien vil beskrive de viktigste drivkreftene for at marine bedrifter engasjerer seg i bærekraftig utvikling, om engasjementet er hovedsakelig regulerings- eller forretningsdrevet. Endringer i offentlige retningslinjer, ny kunnskap og innovasjoner knyttet til management, teknologi og tjenester kan være driveren for at bedrifter tar nye valg for hvilken måte bedriftenes operasjon, produkter, tjenester og aktiviteter påvirker naturen, samfunnet og økonomien.
En innovativ og bærekraftig marin sektor kan være en viktig bidragsyter til grønn vekst i Norden
Målsetning og leveranse
Overordnet målsetning for studien er å undersøke hvordan bedrifter i marin sektor tilnærmer seg økt krav til bærekraftig utvikling og hvorvidt bedrifter i marin sektor aktivt integrerer bærekraftig utvikling i sin strategi og knytter dette til sin innovasjonsprosess for å utvikle eller utnytte bærekraftige løsninger.
Studien skal gi:
? Marine bedrifter innspill til hvordan aktiv integrering av bærekraftig utvikling kan bidra til økt lønnsomhet og konkurranseevne.
? Marine bedrifter innpill til hvordan de kan legge opp arbeide med bærekraftig utvikling i sin strategi og forretning.
? Innovasjonsaktører innspill til hvordan integrering av bærekraftig utvikling og grønne løsninger kan fremmes i marin sektoren. Påpeke noen viktige grunnelementer som bør på plass i denne sammenhengen.
Omfang av studien
Studien skal omfatte hele den marine verdikjeden for sjømat, vill fangst og akvakultur. Den skal spesielt se på samarbeid og dynamikken mellom bedrifter i den marine verdikjeden og leverandørindustrien. Og hvordan dette samspillet bidrar og kan bidra til bærekraftig utvikling og utvikling og bruk av grønne løsninger i marin sektor.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Bedrifter, Leverandører, Leveranse

Oslo, Oslo

Avsluttet: Mandag 21. Mars 2011