Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt, Bedriftsrådgivning i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

Studie «Med lavutslippssamfunnet i sikte: Drivere, barrierer og risiko for norsk industri"

Norsk Industri, i det følgende forstått som fastlandsindustri og petroleumsvirksomhet (o&g), står for over halvparten av Norges klimagassutslipp og for betydelige deler av kraftbruken. Samtidig er store deler av sektoren godt posisjonert overfor det grønne skiftet gjennom sin høye kompetanse, tilgang til fornybar energi og stabile politiske rammer.
Under headingen «Med lavutslippssamfunnet i sikte: Drivere, barrierer og risiko for norsk industri» ønsker Enova en grundig gjennomgang av det som vil danne rammeverket hvor hvordan industrien vil og kan agere. Visjonen er at Norge skal ha en konkurransedyktig og klimanøytral industri med verdensledende energi- og klimateknologi. At norsk energi- og klimateknologi tar Norge og verden til lavutslippssamfunnet. Lavutslippssamfunnet er her å forstå i et 2050-perspektiv. Samtidig er 2030 sjekkpunkt på veien.
særlig peker følgende retninger seg ut:
- Innovasjon og teknologiutvikling mot lavutslippssamfunnet – både for kjerneprosesser
og hjelpesystemer
- Effektiv ressursutnyttelse, herunder råstoff, energi, effekt og kompetanse
Leverandøren må kunne vise til grundig bransjekompetanse, kunnskap om ulike segmenters teknologiske rammer og kjennskap til industriens beslutningsprosesser innen de relevante områder. Godt nettverk i industri og i relevante organisasjoner, miljøer og premissleverandører er en forutsetning for å kunne levere et godt forankret produkt.
Arbeidet skal oppsummeres i en skriftlig rapport, på norsk, som dekker metode, inngangsdata, analyse og konklusjoner knyttet til de enkelte tema og sektorer. Grunnlagsdata skal inkluderes i leveransen.
Oppdraget er estimert å ha et omfang på ca. 850 timer. For ytterligere informasjon om anskaffelsens omfang og innhold vises det til spesifikasjonen i konkurransegrunnlagets del 2, bilag 1.
Anbud id:
460850
  • Sted:
    Hele Norge
  • Registrert:
    Søndag 9. April 2017

Lignende oppdrag i Oslo

6 anbud