Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt i Østfold

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Østfold
Avsluttet

Taksering/besiktigelse av eiendommer i Fredrikstad kommune

Formålet med anskaffelsen er å gjennomføre en ny alminnelig taksering for å få oppdatert eiendomsskattetakstene i Fredrikstad. Siste omtaksering ble gjort i 2005.
Bystyret vedtok 5. Desember 2019 at det skulle foretas ny full omtakseringsrunde. Bystyret har også vedtatt at det skal være lokal takseringsmetode som skal benyttes, ikke skatteetatens boligverdier.
i henhold til eiendomsskattelovens § 8 a-2 skal taksten være tilsvarende omsetningsverdien ved et fritt salg i et åpent marked. For å få en grundig men også effektiv gjennomføring av takseringsjobben, skal taksten baseres på faktagrunnlag fra matrikkelen og gjennomsnittspriser for ulike bygnings- og eiendomskategorier, samt tomtesoner, korrigert med skjønnsfaktorer for standard, kvalitet og beliggenhet.
Vurderingskriteriene ligger i kommunens vedtatte retningslinjer og i databehandlingsverktøyet Komtek besiktigerapp, som vil benyttes til å legge inn data og bilder på hver enkelt eiendom. Besiktigere/takstmenn må ha inngående kjennskap til lokale forhold og variasjoner som påvirker omsetningsnivåene i de ulike områdene av kommunen.
Et annet formål er å heve kvaliteten på informasjonen som ligger i matrikkelen. Derfor må besiktigere/takstmenn sjekke at informasjon og mål som ligger i matrikkelen stemmer, og ved avvik må nøyaktige mål og informasjon og legges inn i appen. Dette rapporteres til våre matrikkelførere på geomatikkavdelingen i kommunen.
Anbud id:
636207
  • Sted:
    Fredrikstad
  • Registrert:
    Fredag 3. April 2020

Lignende oppdrag i Østfold

4 anbud