Arkitekt i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

323 Siste år
101 Siste 3 mnd
25 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Tegninger påbygg / tilbygg

Registrert Dato: Mandag 03. Juni 2013

Jeg har håndtegnete skisser til tilbygg / påbygg (ca 37 kvadrat). De opprinnelige hustegningene er også håndtegnet. Jeg trenger profesjonelle tegninger som kan brukes til å sende inn en byggesøknad.
Dersom dere også byggemelder, kan jeg tenke meg å få en egen pris på dette arbeidet (utenom byggesaksgebyrer). Vi ligger i LNF-område, men har fått bygge på forsiden av huset tidligere. Nå har vi to barn som deler et 6 kvadratmeter lite soverom, og ett barn som sover på et bad (!). Gangen har veldig liten, med hele seks døråpninger / trappeåpninger. Jeg regner derfor med at det skal gå greit å få tillatelse til å bygge på to soverom og gjøre gangen litt større.
Kommentar til skissene (vedlagt) : Jeg har tegnet skissene selv, med utgangspunkt i naturforhold, lysforhold osv. Fordi jeg lider av ME og tåler lyd dårlig, må det ene soverommet være plassert så langt vekke fra oppholdsrom som mulig. Dermed kan barna bruke dette rommet også som loftsstue, og ha med kamerater hjem, spille musikk osv. Uten at jeg blir dårlig. Rommet er derfor plassert over badet.
Fordi vi ligger i en sørhelling og huset blir svært varmt når vi skal sove om sommeren, bygger vi på på nordsiden, selv om det hadde vært langt enklere å bygge på mot vest. Også av hensyn til sykdommen min er det best om der ikke kommer inn så mye direkte sol. Likevel ønsker jeg å ha det lysest mulig, og deler av påbygget er derfor i glass. (Vi har vinterhage på forsiden av huset, så det passer å ta opp dette elementet / glassflater også på baksiden av huset. Jeg synes det er en fin kontrast til det gamle huset fra 50-tallet. )
Bak huset skråner terrenget sterkt opp. Gartneren som bygget huset for snart 60 år siden, hadde en fjellhage der. Fremdeles er der planter og busker igjen, og om våren blomstrer hundrevis av påskeliljer. Jeg ønsker å knytte huset sterkere til denne delen av tomten. Der står en benk, men den er sjelden i bruk fordi ingen klatrer opp der. Derfor har jeg -etter inspirasjon fra låvebroene her landbruksområdet- laget en liten bro fra balkongen ved soverom / loftsstue i 2. Etasje. Broen knytter huset sammen med den lille fjellhagen i skråningen.
Store vinduer mot øst gjør at soloppgangen kommer inn, men at rommet blir liggende i skygge når solen står i sør. Mot vest er der også vinduer, men her gjør trær og busker at kveldssolen kun sildrer inn mellom løvverket. Det lille soverommet i første etasje har fått en smal terrassedør mot øst, for å fange morgenlyset. Utenfor er en liten hellelagt plass som ligger i skygge resten hele dagen. Den erstatter det skyggefulle hjørnet som vi pr. I dag bruker når solen steker som verst. Det opprinnelige skyggefulle hjørnet blir nå et lite soverom. Dette har vært mine tanker bak skissene.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere