Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Anleggsgartner, Arkitekt, Betong, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Rørlegger, Snekker i Innlandet

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Innlandet
Avsluttet

Terrassen - Utbygging

Rivningsarbeidenestartet vinteren 2019. Betongkonstruksjonene som tilhørte gamle terrassen somserveringssted ble da revet, da de var i dårlig stand og vanskelig årehabilitere og gjenbruke med dagens regelverk. Grunnmuren til Brofors mølle ogden gamle steinmuren langs Mesnaelva beholdes i så stor grad som mulig, med noen mindre utsparinger for å åpne for kontakt med vannspeil og fossefall frabalkonger. Muren bygges også på noen steder med natursteinsblokker for å skape en sikker situasjon mot elva og for å tilpasses nivåer i det nye anlegget.
Heleområdet blir et sammenhengende landskap i ulike nivåer, der innslag av grønt veves sammen med oppholdssteder, sitteplasser, amfi og rampeforbindelser.
Det er to forhold som har hatt særlig betydning for utformingen av Terrassen. høydeforskjellene i området er på ca. 5-6 m, og dette gir føringer for hvordanvi skal oppnå universell utforming med tilgjengelighet for alle i heleanlegget. i tillegg skal gamle verneverdige natursteinsmurer (Brofors mølle og murer langs elva) bevares og inngå i anlegget. Denne beskrivelsen starter derfor nederst, med oppbyggingen og stabiliseringen av de nedre nivåene.
Forå sikre de gamle murenes stabilitet i framtida nedenfor det skrånende terrenget, er det vurdert at nivåforskjellen under terreng tas opp med spunt. Av driftsmessige hensyn er det behov for et teknisk rom, og dette blir en avfunksjonene på rommet mellom spunten og muren mot elva ved nedre torg. Det skal støpes et selvbærende golv som hviler på bakken i bakkant mot spuntveggen, og på peler. Det skal være en luke for tilgang til rommet fra nedre torg. på oversida av spuntveggen legges det opp til et fordrøyningsmagasin for lokal overvannshåndtering. Der det er behov for mindre oppfylling for konstruksjonerlangs murene, skal det benyttes lette masser.
høydeforskjellenmellom de nivåene i Terrassen og Elvegata tas opp med nye betongmurer medintegrert toalettbygg under bakken. Universell adkomst er løst langs Elvegata, som har slake stigningsforhold, før den rampes ned i skråningen fra møllestua og ned til nederste nivå i Terrassen, med en planlagt framtidig bruforbindelseover elva. Det skal anlegges snøsmelteanlegg tilknyttet fjernvarme under denneforbindelsen samt hovedtrapp og tilknyttede arealer.
Hovedtrappa og et amfi med sitteplasser til150-180 personer knytter øvre torg sammen med midtre nivå. Dette blir «hjertet»av terrassen, med utsikt til alle nivåer, fontene, toalettbygg, drikkekran oglekeområde. Fontenen ved hovedtrappa eren referanse til tidligere fontene som stod i trappeløpet i gamle Terrassen. Langs innsiden av eksisterende mur langs Mesnaelva etableres en sammenhengende «elvepromenade» med god kontakt med Mesnaelva fra Lilletorget til nederste nivå i Terrassen.
Beplantningen vil være variert og ha et frodig preg, med en kombinasjon av prydbusker, stauder, prydgras og blomsterløk. Det plantes løvtrær langs Elvegata og på de øvre nivåene i anlegget. Trærne vil danne «tak» over uterommene og er viktig for å gi det opparbeidete området en parkkarakter. Det er ellers valgt arter som er robuste i offentlig anlegg, og som tiltrekkerseg pollinerende insekter.
Det er lagt inn 3 lekeområder, et på hvert hovednivåi anlegget. Det er forberedt for lekeutstyr på arealene, men det pågår en kunstkonkurranse for prosjektet, og endringer kan komme som følge av dette.
Belysingen for anlegget legger vekt på universell utforming, det er få master, og man belyser trinn og benytter pullerter oghåndlister for belysning.
Anbud id:
612454
  • Sted:
    Lillehammer
  • Registrert:
    Onsdag 9. Oktober 2019

Lignende oppdrag i Innlandet

6 anbud