Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

634 Siste år
195 Siste 3 mnd
40 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Tiltaksutredning kortlevde klimadrivere

Registrert Dato: Onsdag 19. Desember 2012

På oppdrag fra Miljøverndepartementet arbeider Klima- og forurensingsdirektoratet (Klif) med å utarbeide en handlingsplan for å redusere utslipp av kortlevde klimadrivere i Norge. "Kortlevde klimadrivere" forstås i denne sammenheng som
Ozon (O3)
Svart karbon (BC)
Metan (CH4)
Noen HFK-gasser
I handlingsplanen skal Klif anbefale tiltak og virkemidler for å redusere utslippene av de nevnte kortlevde klimadriverne. Ettersom ozon dannes i atmosfæren, skal eventuelle tiltak og virkemidler for ozon rettes inn mot å redusere utslippene av ozonforløperne NOx, CO, nmVOC og CH4.
Forventet utslippsreduksjon av anbefalte tiltak/virkemidler skal beregnes. I tillegg skal tilhørende effekter på klima, helse og miljø presenteres. Handlingsplanen skal ferdigstilles i juni 2013. En delleveranse til handlingsplanen vil være en vurdering av nasjonalt produsert ozons betydning for klima. Resultatet av denne delleveransen vil definere behovet for tiltaksutredning av ozonforløperne.
I forbindelse med utarbeidelse av handlingsplanen har Klif behov for ekstern hjelp for å utrede noen av tiltakene. Tiltakene som skal utredes er innenfor sektorene transport, petroleum, oppvarming av bolig og jordbruk. Hovedfokus er på reduksjoner av svart karbon/partikler og NOx, men tiltak på andre av de ovennevnte komponenter er også aktuelle. I jordbrukssektoren er det fokus på reduksjon av metan.
Det vises til kontraktsforslag for ytterligere informasjon om oppdraget og tidsfrister.
480 000
180 000
180 000

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Bolig, Transport

Oslo, Oslo

Avsluttet: Tirsdag 15. Januar 2013