Betong, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Riving, Rørlegger, Snekker, Ventilasjon i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

5784 Siste år
1515 Siste 3 mnd
470 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Totalrehabilitering av Statens håndverks- og kunstindustriskole til ny videregående skole

Registrert Dato: Onsdag 28. Mars 2012

Oslo kommune v/Undervisningsbygg Oslo KF, innbyr til tilbudskonkurranse i forbindelse med totalrehabilitering og ombygging av tidligere Statens håndverks- og kunstindustriskole til ny videregående skole, Kunst- & Håndverksskolen.
Eiendommen ligger i sentrum av Oslo, lokalisert nær til bla Den katolske kirke, St. Olavs plass og Vår frelsers gravlund.
Bygget sto ferdig i 1903 som Kunst og håndverksskole (SHKS) og Kunstindustrimuseum (KIM). En ombygging ble gjennomført rett før krigen. Rundt 1980 ble midtfløyen påbygget to etasjer og ny heis ble installert i bakgården. Til tross for noen ombygginger, fremstår bygget fremdeles som svært autentisk - også innvendig.
Hele bygget som rommer SHKS i Ullevålsveien 5 er fredet. Dette stiller store krav til oppfølging ved både riving, graving og bygging. SHKS deler bygg med Kunstindustrimuseet (KIM) og prosjektet vil delvis berøre KIM i enkelte grensearealer.
Arbeidene antas kontraktsmessig å deles i tre hovedfaser. 1.tømming og rensking av bygget 2.graving med nødvendige betongarbeider og 3.hovedentreprise.
Prosjektet ønsker å ivareta dagens krav både til universell utforming, teknisk standard og miljøhensyn, innenfor rammer gitt av verneinteresser, eksisterende bygningers volum og bygningsstruktur.
Byggets ca 14.500 m2 BTA fordeler seg på 7 plan fra U2 til 5.etg. Arealene skal renskes og tømmes. Gulv på grunn skal hovedsaklig fjernes og grunnen under senkes pga alunskifer. I tillegg utredes en utgraving av bakgården på ca 400 m2, for et eventuelt auditorium og dansesal under bakkeplan. Utearealene er svært begrenset.
Omfanget av arbeidsmengde vil variere stort mellom ulike rom og etasjer. I enkelte arealer vil det være bygging av blant annet verksted, smie og boks-i-boks til øvingsrom for lydsterke instrumenter men det i andre arealer vil bli gjort lite.
Nøkkeltall:
11-13 skoletrinn.
Totalareal: eksisterende ca 14.500 m2 BTA. Ny skole ca 14.900 m2 BTA.
Antall barn og ansatte: Ca. 780 elever og ca. 100 ansatte.
Byggestart: planlagt høsten 2012.
Prosjektet er planlagt ferdigstilt: Sommer 2014
Det legges opp til delte entrepriser i prosjektet, med oppstart i tre hovedfaser: 1. Rensk og tømming samt noe riving i bygget. 2. Grunn- og betongarbeider. 3 Hoved/byggentreprise og tekniske entrepriser
Koordineringsansvar tiltransporteres hovedentreprenør.