Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Betong, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer i Innlandet

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Innlandet
Avsluttet

Tverrfjellet gruver - bygging av rensedammer og overvannsledning

På Hjerkinn ligger det i dag en nedlagt gruve, Tverrfjellet gruve. Plasseringen er nord-øst for Hjerkinn stasjon. Inne i eksisterende jernbanestoll til gruva skal det støpes en mindre, 5m x 2m demning. Overskuddsvann fra gruva må renses, og i den anledning vil en ledningstrase for vannet ut fra gruva legges parallelt med E6. Dette blir en mindre plastledning, ytre diameter 200mm, leggedybde 1-2m, som skal føre en jevn vannstrøm på rundt 15 l/s ned til rensedammene ved Villreinsenteret på Hjerkinn. Anleggsarbeidene med å legge plastledningen vil på et delstrekk foregå i nærheten, men ikke berøre E6.
Rensedammene er 3 grunne dammer på totalt 2000m2 som graves ut i terrenget. Utslippet fra dammene vil være til 2 eksisterende ledninger, innvendig diameter rundt 200mm, som allerede i dag ligger under E6. Disse ledningene var tidligere benyttet til å transportere avgangsmasser fra gruva ned til Hjerkinndammen.
Nedstrøms rensedammene anlegges ventilkummer for evt. Senere plassering av et mindre filteranlegg langs med lokalvegen ned til Hjerkinndammen. 100m nedstrøms kummene renner vannet i åpen grøft ned til Hjerkinndammen hvor det etableres en kunstig våtmark.
Samlet skal det bygges flere enkle overvannskummer, samt rør/ventil-kummer ved rensedammer/filteranlegg, 3 stk rensedammer og en mindre demning.
Planlagt oppstart for entreprenørarbeider vil være etter snøsmeltingen, medio mai 2013.
Se anbudsgrunnlag med mengdebeskrivelse.
Anbud id:
238501
  • Sted:
    Dovre
  • Registrert:
    Fredag 1. Mars 2013