Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Elektriker, Entreprenør, IT/Web og Support, Ventilasjon i Innlandet

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Innlandet
Avsluttet

TY-17-01: EOS-System

I Tynset kommune (tk) bor det 5 550 innbyggere hvor ca. Halvparten bor i Tynset sentrum. Tynset er et regionsenter med betydelig offentlig og private servicenæringer i tillegg til betydelig primærnæringer. Kommunen har utarbeidet en klima- og miljøplan. Her er bl. a. Sparemål for kommunes egne bygg vedtatt (20% besparelse). Kommunen skal med bakgrunn i denne planen og egne budsjettvedtak, gjennomføre en satsing i forhold til både inneklima og enøk.
Formålet med prosjektet er å oppnå en vesentlig, langsiktig og kostnadseffektiv reduksjon av energibruk og energikostnader i kommunenes bygningsmasse, herunder opprettholdelse eller forbedring av inneklima, og opprettholdelse eller reduksjon av klimagassutslipp og andre negative miljøkonsekvenser av energibruk.
Kommunens egen bygningsmasse består av 15 bygg med et areal på ca. 42790 m2. Oversikt over eiendomsmasse er gitt i vedlegg c.
Samtlige bygg har elektroniske energimålere for automatisk avlesning av energiforbruket fra nettselskap og energileverandør, ca. 90% av kommunens bygg er tilknyttet fjernvarme med hovedsak basert på biobrensel som energikilde.
tk planlegger som enØk-tiltak å anskaffe, et komplett energioppfølgingssystem som skal vise energi- og effektforbruk samt klimaregnskap i CO2 ekvivalenter for alle forbrukspunkt/energimålere knyttet til kommunale bygg og anlegg.
De tekniske anleggene i hvert bygg må derfor standardiseres og instrumenteres slik at de blir egnet for fjernavlesning/registrering.
Det skal være dynamisk utveksling av energidata og bygningsdata mot eos-systemet.
Anbud id:
446919
  • Sted:
    Tynset
  • Registrert:
    Fredag 6. Januar 2017