Blikkenslager, Entreprenør, Snekker, Taktekker i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2581 Siste år
696 Siste 3 mnd
243 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Undersøkelse, isolering og tetting ved kanalgjennomføring i tak for 14

Registrert Dato: Mandag 19. September 2011

Vi er et sameie på 14 rekkehus lokalisert ved foten av Holmenkollåsen i Oslo, ferdigstilt i 1995. Flere av boligenhetene har isingsproblematikk på tak på nordsiden (skyggesiden).

Boligenhetene har skråtak som er bygget opp med 13 mm gipsplater på innsiden, taksperrer med 200 mm isolasjon, undertak av type Bettex, lufting og tekking med betongtakstein. Hver vinter oppstår det ising på tak. Problemet gjelder stort sett for alle boligenheter og oppstår nedenfor takhetten for avtrekksluft. Vi misstenker at årsaken til dette er at det ikke er tilstrekkelig tetting og isolering der ventilasjonskanalen føres ut gjennom yttertak. Dette fører til at varme slipper ut gjennom denne utettheten og smelter snø som ligger på tak. Vannet renner da nedover taket hvor det fryser til igjen og tetter takrenner og former istapper. Vi har fått utført en enøk-analyse hvor det anbefales tiltak knyttet til etterisolering og utbedring av utettheter ved gjennomføring av avtrekkskanaler på yttertak. Det ønskes også en vurdering av om takhetten på ventilasjonskanalen bør forlenges på utsiden av taket.

Vi ønsker befaring og undersøkelse av inntil tre enheter for å konkludere endelig årsak og mest fordelaktig utbedringstiltak, pris på utbedring av taket for samtlige boligenheter – 14 enheter. I tilbudet bes det om spesifisering av timepris, totale arbeidskostnader og materialkostnader. Det vises til vedlagte beskrivelse av tiltaket i enøk-analysen, jf. vedlegg.

Beskrivelse av anbefalt utbedringstiltak i enøk-analysen:
1. Fjerning av fuktig isolasjon og eventuelle fuktige materialer på innsiden.
2. Kontroll og utbedring av eventuelle råte/fuktskader og/eller muggsopp.
3. Utbedring av isolasjon og tetting ved kanalgjennomføringen i taket.
4. Montering av ny dampsperre, tettes i skjøter, både i overganger mot gammel dampsperre og ved avslutning mot kanalgjennomføringen.
5. Kontroll av utvendig tettesjikt og montering av mansjett rundt ventilasjonskanalen.
6. Mulig forlengelse av takhetten på ventilasjonskanalen på utsiden av taket.

Det bes om inntil 3 referanser.