Elektriker i Buskerud

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

402 Siste år
93 Siste 3 mnd
30 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Utbedring av el-anlegg

Registrert Dato: Onsdag 07. Mars 2012

Oppdragsgiver har hatt befaring av sitt el-anlegg
i et gammelt hus fra 1928, men utbedringer er gjort siste 15 år. Det viser seg forøvrig at mye er gjort av ufaglærte i denne perioden, og det er behov for å utbedre dette og øvrige påviste forhold.

Oppsummert ønsker vi et tilbud på følgende oppgaver (se vedlagt rapport for utdypende beskrivelser og bilder) :

Bad kjeller:
Det antas at badet er pusset opp i 2000-2001. Termostat for varmekabel er stemplet med 2000 som produksjonsår. Installasjonen fremstår som ufagmessig, og må gjennomgås i sin helhet. Alt av koblingsbokser etc må åpnes, koblinger ettergås og eventuelle mangler rettes opp. Det er ikke nødvendig å rive himlinger.
Det byttes til brannsikre downlights (6stk) og ledninger trekkes om.
I tillegg kommer montering av skap for trafo osv.
Videre må varmekabel tilkobles. For at elektriker kan gjøre dette, må kabel termograferes.
Videre er det beskrevet forhold vedr løse ledninger i veggbokser uten lokk og isolerte ender. Løs stikkontakt. Dimmer som er brent osv. Utbedring av disse punktene, samt kontroll, kartleggning og gjennomgang av resterende installasjon på bad.

Kjellerstue:
Her er konklusjonene den samme vedr downlights som på badet. Gjelder 12 stk downlights. Antar at anlegget er fra samme tidspunkt som på badet. Utskifting til brannsikre downlights: 12stk.
Over baren ligger det diverse løse ledninger, åpen koblingsboks uten korrekt avslutning på ledning, osv. Det kommer en del rør ned fra himling. Antagelig er dette føringsveier fra sikringsskap. Det må ryddes opp i løse ledninger osv. Alt av koblinger gjennomgås.
Opprydding, gjenomgang og utbedring av forskriftsmessige mangler i kjellerstue.

Rom på innsiden av kjellerstue:
2 stk varmekabler termograferes.
Riktig merking av sikringsskap.
Opprydning og oppgradering av gammelt anlegg
i innerste kjellerrom.

Stuer, kjøkken og gang 1. etg. :
Her er konklusjonene den samme vedr downlights som foregående. Gjelder til sammen 32 stk downlights.
Sikringsskapet bak kjøkkenet mangler dokumentasjon og må gjennomgås. Det samme gjelder for øvrige installasjon. Gjennomgang, kontroll og evt mindre utbedringer. Her er det montert til sammen 3 stk varmekabler uten dokumentasjon - trenger termografering.

2. Etasje:
Det er utført en del arbeider på el-anlegget som ikke er forskriftsmessig og som er ufagmessig utført. Noen av forholdene er synlige, slik som løse rør / ledninger ved sikringskap, løse ledninger til lysbryter osv. Dette må ryddes opp i.

Ledninger til downlights må trekkes om, da det ikke er benyttet varmebestandig kabel. Downlights kan benyttes om igjen. Elektriker oppdaget ledninger med for lite tverrsnitt i forhold til sikringsstørrelse. Omtrekking av downlights, bytte skjulte bokser, bytte for små ledninger og generell gjennomgang av koblinger etc.

Garasje og uteanlegg:
Forholdene er synlige. Det mangler lokk på de fleste koblingsbokser på veggene, avdekning i sikringsskapet mangler osv. Anlegget i garasje fremstår som uferdig. Anlegget må gjøres forsvarlig.
Montering av avdekninger, gjennomgang av koblinger og el-anlegg generelt, samt påmontering av lokk på koblingsbokser.

Downlights (20stk) er tilkoblet med ikke varmebestandig PN-ledning. Må trekkes om. Eksisterende downlights kan benyttes.

Vedlagt er rapport utabeidet av M-TEK, Sertifisert Elkontrollør. Vi har fått noen estimater fra M-TEK på jobben, men vi ønsker at leverandørene skal forholde seg uavhengig til dette, og som et totaloppdrag. Vi ønsker en fastpris på oppdrag i rommene som er nevnt over. Øvrige påpekte forhold utover overnevnte (eks. Gammelt opplegg i et rom i kjeller og på loftet), vil vi utbedre på sikt. Hensikten med henvendelsen er også for å få et fast el-firma i Lier eller Drammen å bruke og forholde oss til i fremtiden.

Skulle det være behov for mer tid til å utarbeide et tilbud, kan vi kontaktes pr. mail.

Oppdraget ønskes gjennomført så fort som mulig!

Mvh