Elektriker i Akershus

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

941 Siste år
212 Siste 3 mnd
60 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Utendørs varmekabler, legge opp elektrisitet i garasje (lys+stikk), m.m.

Registrert Dato: Tirsdag 10. November 2009

Vi behov for litt elektrikerhjelp, men både av hensyn til tid og også økonomi (vi har egentlig ikke penger igjen på byggekontoen, garasjeprosjektet tok en skikkelig "Kollen-overskridelse", i tillegg er jeg nettopp blitt 50% permittert...) så kommer her tingene i prioritert rekkefølge:

Å få lagt ned varmekabler i utetrapp så murere kan gjøre seg ferdig:
Med topptrinnet er det 13 trappetrinn, hver har jeg målt til cirka 140x30cm.
Vi behøver altså ikke å ordne med alt av strømtilkobling etc i første omgang, det viktigste er å få kablene ned i trinnene...
(se bilder av trapp og trinn)

Som man ser er det også lagt opp rør og ´plass´ til belysning i muren, vi har ikke bestemt oss for nøyaktig lystype men tar gjerne i mot tips og erfaring! De LED-lysene jeg har sett har ikke gitt verken særlig sterkt eller pent lys, men kanskje jeg har sett feil sted? Skulle gjerne hatt noe som ikke trakk altfor mye strøm, altså helst noe LED eller 12V, 10W eller mindre.
Det er lagt opp til 5 lyspunkter, såvidt jeg ser og husker.
Fast strømforbindelse fra huset og til garasjen kan vi kanskje komme tilbake til, tror nesten man må se litt på sikringsskap, yttervegger, etc i huset for å si hvor jeg skal grave grøft...
I dag har jeg et luftspenn med utendørs-godkjent skjøteledning koblet til 16A utekontakt i huset - bruker dette for å drive garasjeporten.

I selve garasjen skulle gjerne, om ikke i runde én, hatt montert belysning ute. Vi synes selv at downlights kanskje er det greieste, men vi ønsker da ikke de kraftigste, heller noen svake versjoner.
Jeg har også montert to 150w lamper som jeg ønsker strøm til pluss lysbryter inne i garasjen, disse skal lyse opp plassen foran garasjen ved behov.
Inne i garasjen trenger vi (jeg) godt med lys, i form av (billige) lysstoffrør-armaturer i taket, og selvsagt godt med strømuttak fordelt på to eller tre vegger.
Oppe på garasjeloftet trengs det også noe taklys, enten noe billige spot-skinner á la Ikea eller armaturer, og noe strømuttak.

Og så, i huset, inne på kjøkkenet, fikk vi for 5-6 år siden lagt opp downlights og dimmer under overskapene, men vi skulle gjerne sett at man gikk over denne installasjonen. Det er gjort av en norsk elektriker, men mange av lysene er veldig ustabile, og jeg synes rett og slett hele installasjonen ser litt ´jalla´ ut (men hva vet vel jeg..?)

Til slutt skulle gjerne hatt en kjapp vurdering av sikringsskapet - det er av type skrusikringer, antakelig fra tidlig 70-tall eller slikt. Vi har ikke råd til å skifte hele det elektriske anlegget i huset, men jeg lurer på om det kunne vært en idé å skifte sikringsskap til noe litt mer moderne, med automatsikringer, skikkelig overspenningsvern, etc.

Jeg ønsker altså primært et timepris-tilbud hvor en elektriker kan gå i gang så raskt som mulig med å få lagt ned varmekabler i betongtrappen (jeg har ikke varmekabler, vi må bli enige om hvem som skaffer materialer).

Dersom timeprisen er hyggelig og kvaliteten er tilfredsstillende så jobber vi oss nedover oppdragslisten...

I første omgang hadde det vært veldig kjekt om noen kunne tilbudt en kostnadsfri befaring slik at vi kan se på jobbene som skal gjøres.