Prosjektleder i Telemark

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

207 Siste år
70 Siste 3 mnd
19 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Utredning av geologisk CO2- lager - Prekvalifisering

Registrert Dato: Fredag 01. Februar 2013

Gassnova har fått i oppdrag å legge frem et samlet underlag til investeringsbeslutning for CO2-håndtering på Mongstad (inkludert fangst, transport og lagring av CO2) sommeren 2016.
For å kunne nå dette målet vil Gassnova gjennomføre en anskaffelse med det formål å inngå kontrakt med inntil tre oppdragstakere som modner en lagringslokasjon frem til eventuell beslutning om verifikasjonsbrønn ? tentativt i siste halvdel av 2014. Oppdragstaker må i tilbudet selv definere en eller flere lokasjoner, og det er en forutsetning at det kan tas investeringsbeslutning innenfor tidsplanen til fullskalaprosjektet på Mongstad. Det er en forutsetning at lokasjonen(e) som velges geografisk må være slik at den/de er hensiktsmessige for formålet.
Oppdraget omfatter evaluering og modning av lokasjoner for CO2-lagring på norsk sokkel som foreslås fra oppdragstaker. Det legges pt. opp til at lokasjonene kan benyttes til lagring fra også andre kilder enn Mongstad. Mot slutten av oppdraget forventes at OED vil starte en prosess for tildeling av lisens/konsesjon eller kontrakt for utvikling og drift av lager for CO2, som inkluderer ytterligere arbeid frem til investeringsbeslutning, utbygging og drift.
Konkret vil arbeidet omfatte datainnsamling, tolkning, kvalitetssikring og analyse, etablering av statiske og dynamiske modeller, beskrivelse og definisjon av lageret, prediksjon av CO2 -migrasjon og trykkutvikling, vurdering av lekkasjerisiko, overvåkningstiltak og korrigerende tiltak, prinsippskisse til brønndesign og utbyggingskonsept, samt forslag til planer for et fremtidig utviklingsprosjekt for utbygging og drifte av CO2-lageret og kostnadsanslag for dette. Det er ønskelig at lagringsprosjektet modnes så langt som mulig med de foreliggende data, og at disse benyttes fullt ut. Innsamling og prosessering av nye data inngår i arbeidet dersom dette vurderes som nødvendig. Behovet for verifikasjonsbrønn må vurderes og spesifiseres.
Leveransen vil bestå av en evaluerings/kvalifiseringsrapport med støttedokumenter og modeller, samt innhentede data som kan benyttes videre i modning og utvikling av det aktuelle lageralternativet. Detaljgraden forventes å være på nivå med dokumenter i evalueringsfasen (grunnlag for videreføring og eventuell brønnbeslutning) i petroleumsvirksomheten. Oppdraget vil ikke omfatte gjennomføring av verifikasjonsbrønn eller utarbeidelse av dokument tilsvarende PUD (Plan for Utbygging og Drift).
For ytterligere informasjon om kunngjøringen, og informasjon om levering av tilbud, vises det til dokumenter i Mercell.
Konkurransen vil gjennomføres elektronisk. For denne anbudsprosessen benytter oppdragsgiver Mercell Sourcing Service. For å melde din interesse på dette anbudet samt få tilgang til dokumenter, skal du klikke på lenken nedenfor eller kopiere og lime inn lenken i din nettleser. *** Linken er fjernet *** Følg deretter instruksjoner på nettsiden.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Analyse, Anskaffelse, Drift, Elektronisk, Kostnadsanslag, Lagring, Transport, Utbygging

Rauland, Telemark

Avsluttet: Mandag 04. Mars 2013