Prosjektleder i Oslo

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

611 Siste år
123 Siste 3 mnd
25 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Utvikling av hovedplan for felles teknisk plattform for fjernstyring i norge

Registrert Dato: Torsdag 19. November 2009

Jernbaneverket skal utarbeide en hovedplan for en felles teknisk plattform for fjernstyring av tog i Norge. Hovedplanen skal innrulles i Nasjonal Transport Plan(NTP). Oppdraget omfatter leveranse av rapport som analyserer og dokumenterer alternative løsninger til CTC (Centralized Train Control), og anbefaler migrasjonsplan og implementeringsplan. Rapporten skal utarbeides i tett samarbeid med Jernbaneverket og konsulentene skal være en del av et team hos Jernbaneverket. Konsulentene skal bidra med sin ekspertise og det er en fordel med erfaring fra andre industrier, kunnskap om teknologiske trender og utvikling etc.
Prosjektet skal levere en hovedplan som belyser krav og tekniske løsninger i forhold til innføring av en ny felles teknisk plattform for fjernstyring i Norge, på det funksjonelle og det tekniske plan, så langt det er hensiktsmessig. Hovedplanen skal belyse hvilke muligheter en eventuell overgang til en felles teknisk plattform for fjernstyring i Norge vil gi. Hovedplanen skal vurdere mulighetene for et høyere SIL(Safety Integrity Level). I planleggingsprosessen av et nytt fjernstyringssystem er det viktig å benytte CENELEC standarder.
Neste generasjons fjernstyring bør kunne gi økt funksjonalitet i forhold til dagens systemer. Det er viktig at CTC sees i den rette sammenheng som et verktøy som benyttes i virksomhetsprosessen Operativ Trafikkstyring, for planlegging og styring av togtrafikk.
Prosjektet må ta hensyn til andre systemer ved planleggingen av ny CTC, for eksempel fjernstyring for Elkraft, Publikums Informasjonsanlegget osv.
Hovedplanen skal belyse hvilke utfordringer og muligheter overgangen til ERTMS, nivå 2, vil gi.
Analysen skal inneholde:
? Nytte/kost analyse
? Kostnadsberegninger
? Usikkerhetsanalyse/risikoanalyser
Det er en forutsetning at konsulentene gir sine uavhengige anbefalinger og at de kan dokumentere kunnskap om de forskjellige aspektene av studien. Leverandørene (som sitter med ekspertisen) må selv komme opp med løsningsforslag. Det er leverandøren som gjennom tilbudet skal dokumentere kompetanse og kapasitet til gjennomføring av prosjektet. Referanser vil evalueres. Den som kan dokumentere beste kompetanse velges. Kombinasjon av kompetanse og leveringsdyktighet er utvalgskriterier.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere

Prosjektleder

Analyse, Leveranse, Overgang, Planlegging, Transport

Oslo, Oslo

Avsluttet: Fredag 18. Desember 2009