Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Elektriker, Entreprenør, IT/Web og Support i Oslo

Formidlede anbud
  • 0
    Siste år
  • 0
    Siste 3 mnd
  • 0
    Aktive nå
Oslo
Avsluttet

Vedlikehold og support samt nødvendig supplering og komplettering av kontrollrom og kontrollromsutstyr - Med delkontrakter

Det er eksisterende utstyr som skal vedlikeholdes og supporteres og består av programvare og maskinvare som er produsert og eid av Frequentis. Det er kun Frequentis som har rettigheter til å vedlikeholde og supportere det proprietære utstyret. i samsvar med foa § 13-4 bokstav b nr. 2 og 3 er det ut fra dette kun valgte leverandør som kan utføre support og vedlikehold på eksisterende utstyr.
Kontrakten omfatter også Frequentis-proprietært utstyr til kontrollrommene. Dette er utstyr som ikke kan være av et annet merke eller fabrikat enn Frequentis, da produkter fra andre produsenter ikke vil være kompatible med eksisterende løsning.
Det å integrere kontrollromsutstyr fra andre leverandører er verken teknisk eller operasjonelt mulig uten enorme ekstrakostnader og stor operasjonell risiko. Kontrollrommene håndterer nødanrop innen politi, helse, brann, redningstjeneste osv, som på sin side er avgjørende for effektiv og livreddende innsats, bekjempelse av kriminalitet, håndtering av terroranslag, større ulykker og naturkatastrofer. Kontrakten omfatter således sikkerhetskritisk kommunikasjon, og kritikaliteten i systemet gjør det nødvendig å fortsette med enhetlige løsninger for etatene som bruker nødnett. Det er derfor ut fra anskaffelsens formål nødvendig å anskaffe originale produkter fra Frequentis, jf. foa § 15-1(4) bokstav a. Som følge av eneretter er det kun Frequentis som kan levere disse produktene i Norge.
Kontrakten omfatter også noe industristandardutstyr, det vil si utstyr som ikke er Frequentis-proprietært. Det proprietære og ikke-proprietære utstyret henger imidlertid nøye sammen og virker i samspill med hverandre. Et leverandørbytte for industristandardutstyr vil påvirke Frequentis´ supportansvar for samvirke mellom deres eget utstyr og ikke-proprietært utstyr. Dette vil kunne medføre vesentlige utfordringer i ansvarsplasseringen dersom det oppstår feil, noe som på sin side innebærer uakseptabel risiko for at eventuelle feil ikke rettes tilstrekkelig raskt og effektivt.
på denne bakgrunn tildeles kontrakten for vedlikehold og support, samt levering av proprietært og ikke-proprietært utstyr samlet.
Anbud id:
530243
  • Sted:
    Hele Norge
  • Registrert:
    Lørdag 16. Juni 2018

Lignende oppdrag i Oslo

6 anbud