Betong, Elektriker, Entreprenør, Maskinentreprenør, Murer, Riving, Sprenging, Stålarbeider, Vann & avløp i Hordaland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

3097 Siste år
876 Siste 3 mnd
289 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Veiledende kunngjøring: Bybanen i Bergen - byggetrinn 3

Registrert Dato: Mandag 02. Juli 2012

Bybanen i Bergen skal starte opp byggetrinn 3 som går mellom Rådal (Lagunen) og Bergen lufthavn Flesland.
Arbeidet vil bli delt opp i fire grunnentrepriser og åtte tekniske entrepriser. Arbeidet vil ha oppstart sommeren 2013 og forventet trafikkstart ila 2016.
Byggetrinn 3 omfatter 7,1 km dobbeltspor og går hovedsakelig i egen trasé på tvers av etablerte ferdselsårer.
Byggetrinn 3 starter på vestsiden av bybanebro over Fanavegen ved Lagunen (Rådal) går der i tunnel til Råstølen holdeplass for å fortsette i tunnel under Steinsvikskrenten, i bro over Steinsvikvegen og videre i tunnel under Solheien frem til holdeplass ved Sandslivegen. Fra Sandslivegen stiger traseen opp til Sandsli holdeplass, gjennom en kort tunnel under Sandslihovden, tangerer Plantasjen og passerer i kulvert under Ytrebygdsvegen inn til ny holdeplass inn mot Kokstad. Traseen følger deretter Ytrebygdsvegen på vestre side frem til Birkelandskrysset. Ved Birkelandskrysset krysser banen Flyplassvegen, og kommer frem til Birkelandsskiftet kollektivterminal.
Traseen går deretter i en kurve sør for Telenorbygget og krysser under Flyplassvegen i kulverter og tunnel mot vest. Traseen fortsetter på nordsiden av Flyplassvegen til holdeplass Kokstadflaten.
Etter holdeplassen er det regulert sporkryss til verksted og depot for Bybanen.
Nord for Flyplassvegen skal det bygges nytt verksted og depot for Bybanen. Dette arbeidet vil også starte i 2013.
I arbeidene inngår blant annet grunnarbeider, rivingsarbeider, betongarbeider, sikringsarbeider, vann og avløpsarbeider, elektroarbeider , signalanlegg og sporarbeider.
Det vises for øvrig til planforslag til offentlig ettersyn på våre hjemmesider, *** Linken er fjernet *** for mer informasjon.
Fra og med andre byggetrinn har Hordaland fylkeskommune overtatt ansvaret for planlegging og utbygging av Bybanen. Fylkeskommunens byggherreansvar ivaretas av prosjektkontoret Bybanen Utbygging som er direkte underlagt fylkesrådmannen.
Bybanen finansieres gjennom Bergensprogrammet (bompenger og tilskudd fra staten). Den samlede investeringsrammen for Bergensprogrammet som er klar for stortingsbehandling for perioden (2012 - 2025) er på ca. 9 milliarder NOK (2011-kroner).
Gjennom to byggetrinn med en samlet kostnadsramme på 3,6 milliarder NOK har Bybanen Utbygging opparbeidet bred erfaring og solid kompetanse på området.
De enkelte entreprisene vil bli utlyst i Doffin i løpet av tidlig høst/vinter 2012/2013.

AVSLUTTET
Er du interessert i lignende oppdrag?Kontakt oppdragsgivere