Arkitekt, Betong, Elektriker, Entreprenør, Kulde & varme, Mekaniske verksteder, Prosjektleder, Rørlegger, Skorsteinsarbeider, Stålarbeider i Oppland

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

1488 Siste år
544 Siste 3 mnd
110 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Veiledende kunngjøring: Varmesentral Lillehammer -- Prosessteknisk utstyrVarmesentral Lillehammer -- Prosessteknisk utstyr

Registrert Dato: Onsdag 14. Mars 2012

Eidsiva Bioenergi AS (avd. Lillehammer) kommer til å oppføre en ny varmesentral i Lillehammer med tilhørende fjernvarmenett.
Denne entreprisen omfatter entreprisen omfatter i hovedsak prosjektering, konstruksjon, produksjon, leveranse og montasje av komplett anlegg for biobrensel 12 MWvarme samt en spiss/reserveeffekt i form av gasskjel på 8 000 kWvarme.
Entreprisen omfatter i tillegg uttesting, oppstart og innregulering til fullt driftsklart anlegg med totalt funksjonsansvar. I tillegg inngår drift- og vedlikeholdsinstrukser, informasjon og utdanning av driftspersonell.
Entreprisens hoveddeler kan oppsummeres i følgende punkter, men listen utgjør ikke en komplett spesifikasjon:
-- Brensellager for biobrensel i form av to nedgravde silo på 5 meter i bredde og 15 meter lengde som fører brensel til en felles transportør. Flissiloen får en dybde på 4 meter og der det skal kunne overlagres flis med en høyde på 2-3 meter.
-- Biokjel effekt 12 000 kW, oppdelt på 2 enheter med regulering mellom 800-12 000 kW. Entreprenøren står fritt til å foreslå den mest energieffektive og beste løsning for effektfordeling over årets og døgnets lastvariasjon.
-- Gasskjel effekt 8 000 kW. Eksisterende gasstank skal brukes og der gass føres inn i bygget.
-- Skorstein på opptil 45 meter med fire røykrør, to i syrefast for biobrenselenhetene og to identiske for 8000 kW gass anlegg.
-- En egen kjelkrets. Komplett med varmemåler, regulerventiler, pumper etc for fire kjeler: to enheter på totalt 12 MW bio og 2x8 MW gass.
-- Varmeveksler mellom kjeler og fjernvarmesystem (25 bar) med en effekt på 28 MW fordelt på min 2 vekslere.
Temperatur for fjernvarmesystemet på 115/65 °C.
-- Komplett rørsystem i varmesentralen for fjernvarmedistribusjon (25 bars trykk, (Dn300). Med trykkholdningsanlegg ved 6-14 bars statisk trykk og ca 800 m3 i nettet. Distribusjonspumper for fv.nett/kundesentraler på 7,0 bar / 480 m3/h fordelt på 3 stykk 50% pumper.
-- SRO-system, (Styr-, regulering og overvåkingssystem) for hele varmesentralen.
-- Akkumulator på omtrent 1000 m^3.
Brensel er fuktig flis, grot og sagflis (sagmugg) med fuktinnhold på 30-55% og mye finstoff. Effekten fra biobrenselenheten skal garanters ved 55% fukt innhold i brenselet. Brenselet kan inneholde opptil 50% sagflis. Om anlegget takler å brenne høyere andel sagflis, vil det være en fordel.
Miljøkraven for biobrensel enhetene er 50 mg/Nm3 for støv 250 mg/Nm3 for NOx og 200 mg/Nm3 for CO, referert 6% O2 tørrgass. Dette er noe strengere enn forskriften: *** Linken er fjernet *** />Tilbydere som ønsker det (valgfri opsjon) vil også få mulighet å legge inn tilbud på komplett varmesentral inkludert også grunnarbeider og bygningskonstruksjoner.
Eidsiva Bioenergi bygger ut fjernvarme for fullt og kommer til å et effektbehov vinteren 2012/13 på ca 12 MW (28 GWh). Foreløpig dekkes dette med containerløsninger: en pelletskjel på 2 MW og gasseffekt på 10 MW og man ønsker derfor å få i drift minst en biobrenselenhet så raskt som mulig til vinteren. Dette medfør en kompakt fremdriftsplan med følgende oppsett.
Dette dokumentet, inkludert datoer og tekniske detaljer, er et foreløpig anslag. Mer nøyaktige detaljer kommer i konkurransegrunnlaget.