Arkitekt, Eiendomsmegler, Elektriker, Entreprenør, Prosjektleder, Rørlegger, Snekker, Steinlegger i Østfold

Oppdrag formidlet via Anbudstorget

2880 Siste år
1442 Siste 3 mnd
124 Aktive nå

Uforpliktende pristilbud?

Leverandører fra ditt nærområde svarer deg raskt.
Registrer en gratis forespørsel på 2 minutter.

Vil du være med å fronte våre oppussingsråd?

Registrert Dato: Fredag 24. Januar 2020

Dagens boliger må oppgraderes slik at de i større grad møter fremtidens utfordringer. På tilsvarende måte som Bamas "5 om dagen" bidrar til å fremme Helsedirektoratets kostholdsråd, ønsker Direktoratet for byggkvalitet samarbeidspartnere som kan fremme våre råd ved oppussing. Hjelp oss å gjøre det enklere for boligeiere å pusse opp med kvalitet! 
I dag finnes det ca. 1,8 millioner eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og andre småhus i Norge. Omlag 80 prosent av dem er bygget før 2000. Mange av disse boligene trenger å oppgraderes slik at de kan møte fremtidens utfordringer. Det er allerede mange skader på eksisterende boliger, og en stor del av dem skyldes vannskader - enten på grunn av vanninntrengning utenfra eller på grunn av vannlekkasjer i boligene.
Samtidig vil påkjenningene øke. Været i Norge har endret seg de siste årene, og det er forventet at det vil bli mer ekstremt i årene som kommer. Dagens boliger må tilpasses et klima i endring.
I dag bor det nesten 5,4 millioner mennesker i Norge - over 800 000 er over 67 år. SSB anslår at om 20 år vil én av fem innbyggere være over 70 år, og boligene må tilpasses slik at flere eldre kan bo lenger hjemme. De fleste ønsker å bli eldre i egen bolig.
I tillegg har Norge mål om å redusere klimagassutslipp, redusere energibruken i bygg og redusere bruk av helse- og miljøfarlige stoffer. For å nå disse målene må eksisterende boliger bli mer bærekraftige.
Direktoratet for byggkvalitet har utarbeidet oppussingsråd
For å hjelpe de som pusser opp til å ta gode valg, har Direktoratet for byggkvalitet laget oppussingsråd tilpasset eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og andre småhus. Rådene er nøytrale, og følger man et eller flere av rådene, vil boligene være bedre rustet for et klima i endring, et langt liv hjemme og de vil være mer helse- og miljøvennlige.
Vi trenger samarbeidspartnere
Vi har utarbeidet rådene, som vil bli lansert i løpet av 1.halvår 2020. Vi søker etter gode samarbeidspartnere som ser egne muligheter i å spre rådene og integrere dem i sin kommunikasjon med kunder.
Vi er interessert i samarbeid med de som jobber med oppgradering av det eksisterende boligmarkedet, enten direkte eller indirekte. Eksempler er rådgivere og utførende, byggevarehandel, byggevareprodusenter, boligselskaper, forsikringsselskap, finansielle institusjoner og eiendomsmeglere.
Kontaktperson: Kari-Anne Pape Simenstad kas@dibk.no 


Referansenummer:  2019/2932