Forleng utekosen med en terrassevarmer

Det beste med sol, sommer og fint vær er at man kan være mye ute. Derfor er det alltid litt trist når det blir for kaldt til å sitte på terrassen eller i hagen. Men hva hvis kosen kunne forlenges?

Det kan den selvfølgelig. Det handler bare om å ha det rette «utstyret». Det er få som synes det er kjedelig å sitte ute, derfor er det en god investering å gjøre noen tiltak for at terrassen kan nytes enda lenger.

Så hva trenger man egentlig? En terrassevarmer er trolig det aller viktigste. Da blir det lettere å holde varmen selv om værgudene måtte bestemme seg for å overraske med lave temperaturer.

Terrassevarmer

Folk som sitter på terrassen og nyter en god bok eller et glass med noe godt har som regel alltid et stort smil om munnen. Dersom man har terrassetak er ikke regn noe som trenger å ødelegge denne kosen, men mangler man en terrassevarmer, skal det ikke mye til før lave temperaturer gjør det umulig å kose seg.

Forestill deg at du sitter på terrassen mens det regner – en varmelampe holder deg god og varm. Dette høres ut som en drøm, men det kan bli virkelighet. Som du kanskje har skjønt: Det er på tide å skaffe seg en terrassevarmer, men først kan det være lurt å vite litt mer om slik oppvarming.

Terrasevarmer på høsten

Nyt den kjølige høsten ute med terrassevarmer.

Vurderer du varmelampe ute?

Du har helt sikkert vært på besøk hos noen som har en varmelampe ute. Dette er noe man fort kan bli misunnelig på, nettopp fordi det gjør kosen så mye bedre. En varmelampe har et design som gjør at den minner mye om en lampe, men så er det likevel en slags ovn. Den kan fastmonteres på vegg eller man kan gå for en frittstående type. Uansett vil den kunne varme opp deg og de som måtte gjeste deg på terrassen din.

Vær klar over at det finnes ganske mange forskjellige typer, derfor gjør du lurt i å finne ut litt om de ulike modellen før du velger. Det er dumt å betale masse penger for en varmelampe som viser seg å ikke være optimal for deg og ditt behov.

Terrassevarmer med gass

For noen av de som bestemmer seg for å gå til innkjøp av et produkt som kan holde dem varme på terrassen, dukker det opp en del forvirring. Dette fordi det er noen valg som skal tas.

Det viktigste som er viktigst at du som forbruker vet om, er det at du kan velge mellom en terrassevarmer som bruker gass eller du kan velge en strømbasert oppvarmer. Mange velger en terrassevarmer med gass fordi denne kan være på steder hvor man ikke har tilgang til strøm – det er en fordel mange synes er viktig. Er du helt sikker på at du kun trenger terrassevarmeren på terrassen, og den enkelt har tilgang til strøm, kan det være like greit å gå for en terrassevarmer som bruker strøm.

Noen mener at det er en ulempe å ha gassvarmer, fordi den ofte er stor og tung. Det er også slik at gassflasker må byttes ut/fylles på. Det vil si at den er relativt dyr i drift. Her må man altså velge hva som er viktigst, hva man skal prioritere når det er tid for å kjøpe.

Hvilke varmeovner er best i test?

Det er mange som synes det er viktig å vite hvordan ulike terrassevarmere og ovner gjør det i tester. Dette for å enklere kunne finne markedets beste varmer. Husk på at det ikke nødvendigvis er slik at man skal stole 100% på disse testene. Slike plasseringer kan også endre seg veldig fort – markedet får stadig noe nytt og bedre.

En enkel terrassevarmer kan man faktisk få til en 500-lapp. Felles for disse terrassevarmerne er at de har en lav makseffekt. Ifølge testene som ligger ute på nettet når disse bare opp til en treer eller firer på terningen. Altså kan det lønne seg å gå opp i pris og skaffe seg en som skal monteres og som har høy makseffekt. Kvalitet koster ofte mer, men da er du i det minste sikker på at den vil vare lenge.

Frittstående eller fastmontert?

I tillegg til å måtte velge mellom gass eller strøm, er det ett valg til som er utrolig viktig. Du må velge om du skal ha en modell som er frittstående, eller om den skal være fastmontert til en vegg.

Her kommer det an på hva slags behov du har – hvor det er viktigst å kunne bruke den. Noen synes det er en stor fordel å kunne flytte på varmen, mens andre synes det er viktig at den er fastmontert og varmer opp et gitt område.

Kvalitetsforskjeller på varmelamper

I tilfeller hvor man skal kjøpe noe som er kostbart, kan det være fristende å gå for det absolutt billigste alternativet. I en del tilfeller kan det faktisk lønne seg å heller gå litt opp i pris. Noen ganger varer et produkt lenger dersom det er litt dyrere – fordi kvaliteten er bedre.

Som med det meste annet man kan kjøpe for penger, finnes det også kvalitetsforskjeller på varmelamper. Hvis du er i tvil om hva slags type du skal velge eller hvor mye penger du skal bruke på dette, kan du spørre en elektriker om hjelp. De har ofte mye kunnskap om dette og har hjulpet mange andre før deg.

Varmeeffekt

Når det kommer til pris og kvalitet er trolig varmeeffekten det aller viktigste. Det vil si, det er ikke alle som nødvendigvis trenger at terrassevarmeren har en veldig høy varmeeffekt – men mange har et stort håp om at den skal kunne varme skikkelig opp. Dette er noe du bør kartlegge før du går til innkjøp. Finn ut av hvor høy varmeeffekt du ønsker og hvor mye penger du eventuelt er villig til å legge til, for å få en bedre effekt enn de billigere variantene.

Dersom du er i tvil om hva de ulike effektene betyr, altså hva slags varme du kan forvente deg, kan du gjerne ta kontakt med en elektriker for å få noen gode råd.

Vær og vind påvirker

Det kommer selvfølgelig litt an på hvor du skal varmelampen, men det kan være lurt å ha tenkt gjennom dette nøye. Du gjør lurt i å ha fokus på å skaffe en terrassevarmer som tåler litt vær og vind – her i Norge kan alt skje. Skal du bruke terrassevarmeren også utenfor selve terrassen, kan det ende du må tenke enda mer på dette med hva den skal kunne tåle.

Få elektriker til å koble opp terrassevarmeren

Dersom du velger å gå for en terrassevarmer som bruker strøm, kan det være en veldig god idé å få fagfolk til å koble den opp. En elektriker vet akkurat hvordan dette skal være for å sikre god og trygg funksjonalitet. Da kan du også få hjelp til plassering.

Derfor er det viktig med elektriker

Når du skal kjøpe terrassevarmer er det flere ting som er viktig. Du har sikkert skjønt at det første du må gjøre er å finne ut av hva slags varmelampe du skal gå for, deretter må du få tak i noen som kan gjøre jobben.

Ikke alle er sikre på hvorfor det er viktig med elektriker. Det er for eksempel viktig å ta hensyn til strøm og sikringer. Gjør man feil der, kan sikringene ryke – det skaper problemer. Det kan derfor også være lurt å forhøre seg med en elektriker før kjøpet, slik at du kan velge en varmelampe som passer din strømforsyning.

Neste sommer blir topp

De fleste drømmer om en knallvarm sommer full av late dager på terrassen. Dessverre er det ikke gitt at vi i Norge får det som vi vil når det kommer til vær og vind. Derfor kan det være lurt å ta noen grep som gjør at du uansett får brukt mye tid utendørs slik du elsker.

Dersom du har en terrassevarmer klar før neste sommer, kommer du til å takke deg selv. Du kommer til å være fornøyd med det valget du tok i forkant. Dette er altså ikke noe du burde utsette, du burde finne ut av hva slags oppvarming du skal gå for og deretter få satt opp apparatet/ovnen. Du kommer neppe til å angre!

Terrassevarmer om sommeren

Nyt lange og late sommerdager med en terrassevarmer.

Få jobben gjort!

Dersom du nå skal velge en terrassevarmer og dermed hente inn en elektriker som kan ta seg av jobben, kan det være lurt å sikre seg at du finner rett person. Det vil si at du får tak i det rette tilbudet. Den enkleste og beste måten å gjøre dette på er å sette jobbet ut på anbud, det kan du gjøre ved hjelp av vår tjeneste.

Du kan enkelt gi en beskrivelse av jobben som skal utføres og fortelle om hva slags «ønsker» du har. Deretter vil du straks bli kontaktet og motta ulike tilbud fra de som mener de kan gjøre jobben for deg.

Sitter du med flere tilbud, kan du enkelt velge det som er billigst eller det som passer deg best. Du er sjefen!

Få hjelp av en dyktig elektriker

Istedenfor å ringe rundt til ulike bedrifter for å finne en elektriker, kan du enkelt velge få tilbud fra flere gjennom oss. Du legger inn et anbud, og vil deretter bli kontaktet med pris på jobben.

Legg inn ditt anbud
Forleng utekosen med terrassevarmer
4.2 (84%) 5 votes

Les flere artikler

Hvordan bli kvitt bananfluer

Om du nå leser denne artikkelen så har vel bananfluene gått på nervene en gang for mye. Ta det med ro, vi skal fortelle deg alle de smarte triksene så du kan bli kvitt bananfluer en gang for alle!

Bananfluer oppstår som regel på kjøkkenet i løpet av sommermånedene når temperaturen stiger. Du finner de som regel flygende rundt i nærheten av fruktfatet, grønnsaker eller andre matvarer som står på kjøkkenbenken. Hun-fluen legger egg i frukter og når de klekkes vil larvene leve av gjærceller som finnes i frukten. Etter hvert som temperaturen synker ute, vil også bananfluene forsvinne.

Les mer

Bygge terrasse – trinn for trinn

Å bygge terrasse er et overkommelig prosjekt for de aller fleste. Det kan til og med være ganske gøy! Med noen gode råd på veien, litt fingerferdighet og tid så kommer du langt. Husk å være nøye, slik at du får kvalitet og lang levetid på terrassen din.

Les mer