Start ditt prosjekt tidlig i 2018
Rate this post

Start ditt prosjekt tidlig i 2018

Har du lenge gått med en drøm om å oppgradere eller fornye? Kanskje det er et stort byggeprosjekt du drømmer om? Ofte er det slik at det blir med tanken eller at man utsetter til det uendelige. Skal du la 2018 bli det året du virkelig får gjennomført målet ditt?

Dersom du har en del planer for hva som skal skje i 2018 og du ønsker å komme i gang med prosjektet ditt, anbefaler vi at du har en nøye titt på kalenderen din. Ofte må det litt planlegging til for å faktisk få til det man ønsker. Det er på tide å kutte ut det som kan kuttes ut, til fordel for ditt prosjekt.

For øvrig er det lurt å starte så tidlig som mulig. Utsetter du det noen måneder kan det fort bli til at det blir enda et nytt år før du får gjennomført det du skal. Vårt råd er at du starter med prosjektet ditt tidlig i 2018.

 

Prosjekt

Et prosjekt kan være så mangt. Det kan være at du endelig skal få bygget garasjen du ønsker deg, et tilbygg eller bare et nytt malingstrøk for å få et nytt uttrykk. Uansett hva slags prosjekt som står øverst på ønskelista di, kan faktisk 2018 bli året du får det til!

Ofte kan det være litt vanskelig å forklare prosjektet man har i sin helhet. I ditt hode gir det liksom mening, men så er det ikke så lett å forklare det nøyaktig til andre. I så fall er et godt råd at du finner frem penn og papir (eventuelt MAC eller PC). Bestem deg for at du skal bruke en god time på å forklare prosjektet ditt. Lat som om du snakker til et barn i første omgang, forklar det på en slik måte at barnet ville forstått deg 100 %. Få dette ned på papiret.

Da har du allerede et godt utgangspunkt for prosjektet ditt, videre kan du gjerne jobbe en del med denne beskrivelsen. Bruk god tid og be gjerne noen du kjenner om hjelp. Ved å bruke tid på å få det ned på papiret, kan det plutselig hende at du også vil bli klar over ulike spørsmål og utfordringer du må ta stilling til. Selv om du selv tror at du har helt klart for deg hvordan prosjektet skal gjennomføres, kan det hende at det er noen vesentlige ting du har glemt å være innom.

 

Oppussing i 2018

Noen er lei av å høre om alt dette maset rundt oppussing og oppgradering, mens andre kan ikke få nok av det. Selv om du kanskje er en av de som i utgangspunktet er litt lei, kan det hende du skal vurdere å pusse opp i 2018. Det vil garantert gjøre at du trives bedre hjemme, og det kan også føre til at du har én mindre ting å tenke på. Det er godt med alt som er gjort, er det ikke? Kanskje vurderer du å selge boligen også, og da er det alltid fint å gjøre litt oppussing for å øke verdien.

 

Sett deg opp mål

Selv om det selvfølgelig er viktig å ikke ta på seg for mye, finnes det gode metoder og løsninger for å få til det man ønsker. Det handler først og fremst om prioriteringer, og så handler det i stor grad om å sette opp mål.

Hvis du starter 2018 med å sette opp konkrete mål for hva du vil få til, og kanskje også noterer deg ned delmål før de store målene – da ligger du godt an. Forholder du deg til tidsfristene vil du få mye gjort. Som vi alle vet, er det jo fort gjort å utsette. I slutten av 2018 kan du da se tilbake på året, ta en titt på de målene du satte deg og så ta en evaluering av hvordan det gikk.

 

Male huset

Selv om vi nå allerede har nevnt et par ganger at prosjektet ditt for eksempel kan være å bygge ny bolig, finnes det mye mellom det og å ikke gjøre noen ting. Det kan hende at du har et hus du er veldig fornøyd med, men som trenger noen malingstrøk her og der. Dette er realiteten for mange av oss.

Det er ikke alle som synes det er spesielt gøy å skulle beise huset, eller male innendørs. La oss være ærlige, det er ikke veldig morsomt, men resultatet derimot gjør oss usedvanlig fornøyde. Det å male huset er et godt eksempel på hva som kan være ditt prosjekt for 2018, men det er absolutt ikke noe du må gjøre på egen hånd. Det finnes mange eksperter og fagpersoner der ute, som gjerne tar seg en tur til deg for å få gjennomført oppdraget.

Pusse opp soverom

Vi bruker mange timer på soverommet vårt i løpet av døgnet. Derfor er det også veldig mange som er opptatt av at de skal trives godt på dette rommet. Har du begynt å irritere deg over at soverommet ikke er slik du ønsker? Kunne du tenke deg noen nye farger? Kanskje du skal legge nytt gulv? Dette er ting du gjerne kan tenke litt på, for det er ingen dum idé å bruke 2018 til å pusse opp soverommet.

Mens du er i gang kan du jo også tenke på om det er noen andre rom som trenger din oppmerksomhet. Hvis du først skal leie inn håndverkere, kan det være like greit å ta flere ting til samme tid.

 

Oppussing av stue

Det blir bare viktigere og viktigere å ha et flott hjem. Mens noen har en bolig som ser ut til å være tatt rett ut av en katalog, er det andre som stadig kjenner på det at de burde ha pusset opp eller oppgradert på en eller annen måte.

Stuen er det rommet man ofte oppholder seg i når man endelig har litt fritid. For eksempel når man skal tilbringe kvalitetstid med kjæresten eller når man skal bruke tid sammen med barna.

Med dette i tankene er det ikke rart at mange familier synes det er viktig at stuen ser bra ut. Dessuten er det stort sett dette rommet vi oppholder oss i når vi har gjester, og for noen er det selvfølgelig viktig at alle som kommer på besøk har et inntrykk av at ting er på stell.

En aldri så liten oppussing av stue vil trolig gjøre mye for helheten hjemme hos deg. Ofte er stuen et stort rom, og derfor gjør det stor forskjell med en oppgradering av dette rommet. Bruk gjerne 2018 på å gjøre stuen din fantastisk!

Pusse opp bad

Er det viktig for deg at badet er nytt og fint? Det er i hvert fall viktig for de aller fleste av oss. Gamle bad blir ikke bare kjedelige, men det gjør også noe med følelsen av å bruke det. På badet er hygiene sentralt, derfor er det også viktig at vi trives når vi oppholder oss der og at vi alltid har en følelse av at det er rent og pent rundt oss.

Det å pusse opp et bad er ikke nødvendigvis et lite prosjekt, det kan være en hel del som må til og det koster ofte en del penger. Det er derfor mange som sparer til å pusse opp badet, og dette kan vise seg å bli en veldig god investering. Badet har mye å si for trivselen din og inntrykket ellers av boligen.

Hvis du skal pusse opp badet ditt i 2018 har du forhåpentligvis allerede spart en del, eller du har muligheten til å ta opp et lån. Her er det viktig at du er tidlig ute og at du får tak i de rette håndverkerne så tidlig som mulig. Husk på at både snekkere, rørleggere og elektrikere til tider kan ha såpass mye å gjøre at du blir nødt til å vente litt før du kan få prosjektet utført. Dette er en av grunnene til at vi minner om at man bør starte tidlig.

 

Nytt gulv?

Selv om du ikke ønsker å pusse opp hele kåken, kan det hende at du drømmer om å fornye på en eller annen måte. Det å legge et nytt gulv gjør mye for følelsen av rommet. Det finnes utrolige mange gulv på markedet, noe som gir deg ekstremt mange muligheter. Her kan du virkelig finne din stil og din identitet, du kan til og med bruke fantasien din om du ønsker.

Først og fremst kan du tenke på hva slags materiale du ønsker deg. Er det parkett eller laminat som frister mest? Eller vinyl eller linoleum? Kanskje du skal gå for fliser eller tepper? Deretter gjelder det å finne fargen som passer inn. Du har så mange valg, at det bare er å starte med å finne frem i jungelen. Du finner garantert noe du faller for!

 

Bygge terrasse eller platting

Du er kanskje en av de som allerede har det både moderne og nytt inne? Da finner du garantert noen prosjekter du kan gjøre ute. De fleste liker å nyte godværet på sommeren ute i hagen. Spesielt lange, late sommerkvelder. For mange blir det da naturlig å tenke på å bygge terrasse eller platting.

Hvis terrasse eller platting er noe du kunne tenke deg, er det kanskje enda viktigere at du er tidlig ute i år. Det beste er jo om du kan få bygget dette i god tid før våren og sommeren kommer.

 

Fornye kjøkken

Det er ikke alltid slik at vi trenger et helt nytt kjøkken for å bli fornøyde, noen ganger kan det holde med en fornying. I noen tilfeller er det snakk om å oppgradere hvitevarene, mens i andre tilfeller er det viktigere å bytte ut gulv, fliser, benkeplate eller lignende. Selv om du ikke nødvendigvis skal sette i gang med et stort kjøkkenprosjekt, kan det være lurt å vurdere om du skal få til en liten oppgradering.

 

Nye møbler

Hvis du egentlig ikke har så lyst til å starte på et prosjekt som innebærer skruer, håndverkere og mye jobb, men likevel ønsker deg en forandring, kan møbler være svaret du leter etter.

Det er mye enklere å kjøpe nye møbler til hjemmet, enn det er å legge nye gulv, pusse opp badet eller snekre ny terrasse. En fornyelse av møbler og interiør kan gjerne være det du skal fokusere på i år. Ved å bruke en møbelsnekker vil du også få helt unike møbler, som er skreddersydd din bolig.

 

Interiør og trender

Det gjelder absolutt ikke alle, men noen interesserer seg mye for interiør og trender. Slike trender kan være det som setter startskuddet for ditt prosjekt også. Hvis du ser deg litt om for å finne inspirasjon, er det neppe lenge til du har bestemt deg for å gå i gang.

Det er veldig fint å la seg inspirere, så det er absolutt ikke dumt å bruke trender for å komme i gang med noe. Når det er sagt er det viktig å huske på at du helt sikkert blir mest fornøyd hvis du får det akkurat slik du liker – altså at det blir din stil og ikke nødvendigvis kun en trend.

Nå som vi tar fatt på et nytt år er det ekstra spennende å se hva slags trender som blir det nye! Uansett ønsker vi deg lykke til med ditt prosjekt og din bolig. Husk at du kan legge oppdragene dine ut på anbud, og på den måten spare både tid og penger.

 

Få hjelp av profesjonelle

Strekker ikke tiden til? Husk at du gjennom Anbudstorget kan legge ut anbud og få hjelp av snekkere, malere og elektrikere til ditt prosjekt. Dermed kan du fokusere på hverdagen og heller få hjelp til å visualisere idéene dine.

Legg inn anbud nå

Hvordan bli kvitt bananfluer

Om du nå leser denne artikkelen så har vel bananfluene gått på nervene en gang for mye. Ta det med ro, vi skal fortelle deg alle de smarte triksene så du kan bli kvitt bananfluer en gang for alle!

Les mer

Bygge terrasse – trinn for trinn

Å bygge terrasse er et overkommelig prosjekt for de aller fleste. Det kan til og med være ganske gøy! Med noen gode råd på veien, litt fingerferdighet og tid så kommer du langt. Husk å være nøye, slik at du får kvalitet og lang levetid på terrassen din.

Les mer