Oppussing av bad er gjerne et kostbart prosjekt, kanskje oppstår det også skader underveis som må utbedres, eller om du må ha en totalrenovering av badet.
Den gode nyheten er at oppussing av bad kan øke verdien på boligen din, derfor er ikke prosjektet kun en kostnad, men faktisk en fremtidig investering. Boliger med nytt bad er gjerne mer tiltrekkende for kjøpere.
I denne artikkelen får du vite hva det koster å pusse opp badet, hvordan du kan holde kostnadene nede, hvor lang tid det kan ta og om du kan gjøre deler av jobben selv.
Hvor mye koster det å pusse opp badet?
Det er et litt vanskelig spørsmål, siden prisen varierer på hvor stor jobben blir. Skal du kun gjøre enkle oppgraderinger eller vil du ha et helt nytt bad?
Generelt vil en omtrentlig gjennomsnittspris for en fullstendig oppussing av badet, inkludert materialer, tekniske oppdateringer, baderomsmøbler, og arbeidskraft, ligge på rundt 250 000 kroner.
Det er imidlertid viktig å merke seg at dette er et gjennomsnitt, og prisen kan variere betydelig. De fleste bad har en pris på rundt 200.000 kroner og 400.000 kroner.
Dette påvirker prisen:
Valg av entreprenør, materialer og egne preferanser påvirker totalprisen, og du kan velge mellom standardprodukter fra kjente forhandlere eller mer eksklusive varianter fra spesialiserte butikker.
Valget mellom å sette bort hele jobben eller gjøre noe selv kan også påvirke totalkostnadene.
Priseksempel på arbeid knyttet til oppussing av bad
Eksempel på priser for arbeid knyttet til en badoppussing på fem kvadratmeter, har du et stort bad som er større enn 5 kvadratmeter kan du regne med omtrent 10.000 til 20.000 kroner per kvadratmeter. Mens et lite bad kan bli billigere enn priseksempelet nedenfor.
Totalprisen fra entreprenør for arbeidene nedenfor: 226 500 kroner.
Rørlegger: 62 500 kroner
Membran: 19 000 kroner
Fliselegging: 37 500 kroner
Maling: 7 500 kroner
Riving og avfallsfjerning: 25 000 kroner
Tømrerarbeid: 37 500 kroner
Det elektriske: 37 500 kroner
Egne innkjøp til oppussing av bad
Som regel vil ikke ulike baderomsprodukter som fliser, møbler, toalett, og dusj være inkludert i prisen fra. entreprenør. Disse kommer derfor i tillegg og må som regel kjøpes separat.
Nedenfor ser du en liste over ulike møbler og produkter du må kjøpe selv og hva det kan komme til å koste deg.
Dusj
Ny dusj: 1 000 - 20 000 kroner
Avanserte dusjsystemer: Over 60 000 kroner
Badekar
Fleste badekar: 3 000 - 20 000 kroner
Noen modeller: Opp mot 50 000 kroner
Toalett
Gulvmontert: 1 500 - 2 500 kroner
Vegghengt (dobbel pris): 3 000 - 5 000 kroner
Eksklusive modeller: Opptil 100 000 kroner
Vask
Håndvasker: 800 - 6 000 kroner
Servanter med to vasker: Opptil 10 000 kroner
Kraner: 1 000 - 6 000 kroner
Servantskap/ Vaskeskap
Standard: 4 000 - 6 500 kroner
Eksklusive designvarianter: 10 000 - 30 000 kroner
Er det lønnsomt å pusse opp bad?
Som en hovedregel vil det lønne seg å pusse opp badet, særlig hvis badet ditt er veldig gammelt. Da vil en oppussing av badet kunne øke verdien på boligen din.
Gå for en tidløs stil når du skal pusse opp badet. Stilen har mye å si for potensielle kjøpere og det er lurt å ikke være for kreativ.
Du kan også spare en del penger på baderomsoppussingen ved å blant annet se etter gode tilbud på baderomsmøbler samt fliser til gulv og vegger.
Det samme kan du gjøre ved å be om tilbud fra flere entreprenører, legger du jobben ut på anbud får du konkurransedyktige priser og kan sammenligne tilbudene. Da kan du spare en del utgifter ved å velge en konkurransedyktig aktør.
Går det an å pusse opp et bad for under 200.000 kr?
Ja, det er mulig å pusse opp badet for under 200.000 kroner, men det kommer an på hvor stor oppussingen er, størrelsen på badet og hvilke møbler du trenger til badet.
Du kan få pusset opp badet for under 100.000 kroner dersom badet ikke er i alt dårlig forfatning og du gjør noe av jobben selv.
Dersom du må rive alt, bytte ut møbler, fliser, rør og det elektriske er det vanskelig å holde prisen nede.
En baderomsinnredning kan koste deg alt fra 5.000 kroner til 50.000 kroner. Velger du baderomsinnredning og armatur til en rimelig pris, kan du spare penger og få redusert den totale kostnaden av oppussingen av badet.
Det som trekker prisen oppover er som regel arbeidet ved oppussing av bad, kan du få gjort noe selv er kan det bli en del billigere.
Hva er alternativene til å renovere badet?
Når du skal pusse opp badet kan du enten gå for en overflatzeoppussing eller en totalrenovering av badet. Alternativt kan du gjøre noen av jobbene selv.
Overflate oppussing av bad
Du kan endre det estetiske utseendet på badet ved en overflate oppussing. Det er et mindre prosjekt og som regel utføres det ingen eller kun små tekniske endringer på badet.
En overflate oppussing av badet innebærer blant annet:
1. Montering av nye møbler
2. Fliselegging
3. En ny dusjløsning
4. Maling av vegger
Totalrenovering av bad
Skal du totalrenovere badet ditt innebærer dette en komplisert prosjekt som kan kreve arbeidskraft fra flere håndverkere i ulike fagområder. En totalrenovering av badet inkluderer overflateoppussing samt teknisk arbeid.
Teknisk arbeid ved totalrenovering av bad
1. Riving av gammelt bad og bygge det nye
2. Nytt røropplegg
3. Membran i gulv og vegger
4. Installasjon av elektriske punkter
Pusse opp badet selv?
Det kan lønne seg å pusse opp badet selv, men du bør gjøre en vurdering på hvilke jobber du kan ta og hvilke jobber du vil kunne trenge hjelp til å få gjennomført.
Det er også viktig å være klar over at arbeid du utfører selv ikke gir deg, eller fremtidig kjøper, noen garantier, reklamasjonsrett eller godkjent dokumentasjon som du får når fagfolk hjelper deg med oppussingen.
Noen enklere gjør-det-selv jobber ved oppussing av bad
1. Sette opp nye bademøbler, det må være spikerslag bak veggen.
2. Bytte ut det gamle badekaret med et nytt dusjkabinett. Hvis du har et gammelt bad kan du ikke dusje rett på gulvet siden eldre bad ikke har membran.
3. Bytte ut det gamle toalettsetet med et nytt toalettsete.
4. Kjøp inn maling som er egnet for baderom og mal vegger og tak.
5. Montere knagger og andre bruks- eller pyntegjenstander.
6. Koble til vaskemaskin og eventuelt tørketrommel.
7. Montere en vifte for avtrekk fra badet.
8. Bytte baderomsdør, det kan være lurt å sørge for god lufttilførsel under døren.
Få hjelp fra profesjonelle
Profesjonelle håndverkere gir deg ikke bare trygghet, men kan også være avgjørende for å sikre en vellykket renovering av badet ditt.
Erfarende håndverkere bringer med seg ekspertise, erfaring og en grundig forståelse av bransjestandarder, noe som legger grunnlaget for et vellykket prosjekt.
Hvorfor velge profesjonell hjelp?
Profesjonelle håndverkere har den nødvendige kompetansen for å takle ulike aspekter av oppussingsprosjekter. Deres ekspertise strekker seg fra materialkunnskap og tekniske ferdigheter til en forståelse av design og funksjonalitet.
Dette gjør dem i stand til å håndtere kompleksiteten i oppussingsoppgaver, og samtidig levere resultater av høy kvalitet med dokumentasjon på arbeidet og reklamasjonsrett.
Hvordan få hjelp fra profesjonelle?
Legg ut jobben din på anbud for å utnytte et bredt nettverk av kvalifiserte håndverkere og entreprenører. Ved å legge ut prosjektet ditt her, åpner du døren for konkurranse, og mottar tilbud fra flere erfarne fagfolk.
Dette gir deg ikke bare muligheten til å velge den beste kandidaten basert på dine behov, men gir også innsikt gjennom referanser og tidligere prosjekter.
Hva du kan forvente
Skreddersydde løsninger
Profesjonelle håndverkere kan tilpasse løsningene sine for å imøtekomme dine unike behov og ønsker.
Kvalitetssikring
Ved å bruke Anbudstorget får du tilgang til håndverkere som er kvalitetssikret gjennom grundige sjekker av referanser og erfaring.
Enkel og praktisk prosess
Legg ut jobben på hos oss! Det gjør hele prosessen, fra å finne til å ansette en entreprenør, enkel og smidig.
Profesjonell hjelp er nøkkelen til å sikre at renoveringsprosjektet ditt blir gjennomført med suksess.
Ved å legge ut jobben på Anbud, får du tilgang til et mangfoldig utvalg av dyktige fagfolk som er klare til å gjøre drømmeprosjektet ditt til virkelighet.
Få minst 3 tilbud fra hjelper via Anbudstorget. Finn din hjelper og opplev smidigheten fra start til slutt.