Velkommen til varme høstkvelder
Les vårt nyhetsbrev for august 2016.

Vi takker for sommeren som var og ser nå frem mot høsten; bladene på trærne som skifter farger og den friske luften som venter oss.
Med høsten følger også hyggelige kvelder innendørs med god mat og pledd foran peisen.

I vårt nyhetsbrev gjør vi nettopp dette; trekker oss inn og forbereder oss til høstkveldene. Først gir vi deg inspirasjon til baderommet,
hvordan du kan pusse det opp eller bare gjøre noen endringer. Hvor deilig er det vel ikke å legge seg ned i et skumbad mens høsten blåser ute blant trærne?
Videre gir vi deg guide til vindusskifte. Enten du skal bytte glass, eller hele vinduet er det flere ting å huske på. Kanskje har du noe å spare på strømregningen også.
Til sist gir vi råd om hvorfor og hvordan man sjekker hjemmet sitt for radon og hvorfor det er viktig. Med dette takker vi for sommeren som var.
Badeværelset - få spafølelsen hjemme


Når høsten står oss i vente er det ingenting som frister mer enn å legge seg i et varmt badekar, fylt av badeskum. Enten du skal pusse opp badet eller bare gjøre om på noe av invetaret gir vi deg inspirasjon til baderommet. Det er ikke nødvendigvis totalrennovering som behøves for å føle at man har et lite spa i sitt eget hjem. Vi håper du finner nettopp dette i inspirasjonen vi gir deg.
Hva sier brukerne våre?


Jeg registrerte et anbud - kun 2 timer etter var problemet fikset.

— Emil Andrè Klausen

Virker utrolig kjekt dette og vil nok prøve dette igjen :)

— Sølvi Helene Hjelm

Flott og vel tilrettelagt opplegg. Veldig bra og seriøst.

— Knut Ragnar SolliBytt vindu før vinteren - spar penger

Det er fortsatt noen varme sommerkvelder igjen før vi går inn i høstmånedene. Utemøbler skal inn, og hagen gjør seg klar til å gå i dvale. Vi bruker mer tid inne som også betyr at vi bør isolere oss fra kulden som kommer. Siger varmen ut av vinduer eller terrassedører? Et skifte av glass kan ha mye å si for både utsikten, luftkvaliteten og ikke minst strømregningen din.
Hvorfor bytte vinduer?
Det finnes flere grunner til å skifte vindu. De første tegnene på hvorfor man bør bytte ser man tydelig selv. Et vindu som dugger er ofte tegn på et vindu som bør skiftes. Det samme gjelder kondens mellom vindusflatene; dette er ofte et tegn på at vinduet er punktert. Punkterte vinduer isolerer dårligere som deretter fører til at det krever mer oppvarming inne. Det samme gjelder trekk og temperatursvingninger som også er et tegn på at vinduet ikke lenger gir den isolasjonen man behøver. Dette går ikke bare utover isolasjonen i hjemmet ditt men også strømutgiftene øker. Man bør også huske på at disse tegnene ofte er mer synlige i gamle vinduer, og skulle vinduet være over 20år vil det være lurt å skifte det ut.

Steg 1: Planlegg prosessen
Å bytte vinduer er en omfattende prosess og krever god planlegging. Når man har funnet ut hvilke type vindu man vil skifte til, og ikke minst hva man ønsker å skifte kan man videre planlegge hele prosessen og hva man behøver.

Steg 2: Korrekt utstyr
Sørg for å ha alt nødvendig utstyr på plass før du starter prosessen. Hvilket utstyr du behøver avhenger av hva du skal skifte og hvilken vindusstype du skal skifte til. Typisk utstyr man vil behøve er: bor, isolasjon, tommestokk, karmskruer, skrutrekker, vater, høvel, brekkjern, sparkel og det nye vinduet.

Steg 3: Oppmåling
Korrekt oppmåling er viktig for for selve innstallasjonen og er en stor del av forarbeidet. Vi skiller mellom hullmål og karmmål. Hullmål er målet på selve hullet i veggen mens karmmål er det utvendige målet av karmen. En tommelfingerregel er at hullmål minus ca 2,5cm = utvendig karmmål.

Steg 4: Feste av vinduet
Deretter fester man avstandskiler og plasserer karmskruer. Husk at det skal være rom for isolasjon. Selve festet av vinduet skjer ved at karmen skrus fast ved hjelp av karmskruene, og deretter monteres rammen.

Steg 5: Isolasjon
Når selve vinduet er festet skal det isoleres og fuges. Hvilken fug og isolasjonsmateriale man skal bruke er avhengig av hvilket type vindu du innstallerer. Husk å forhør deg om dette når du kjøper vinduet.


Få hjelp av profesjonelle
Ønsker du hjelp med å skifte vinduer? Vi har over 296 eksperter som hjelper deg med glass til vinduer, terrassedører, glassplater, plexiglass, rekkverk, speil, funksjonsglass og glassbyggestein. Legg inn ditt anbud idag:
https://anbudstorget.no/glassarbeiderRadon i hjemmet

Vi har alle hørt om Radon, men hva er det egentlig og hvorfor skal vi være oppmerksomme på om man har det i hjemmet sitt eller ei?

Hva er radon?
Enten man bor i ny eller gammel bolig er måling av radon et viktig tiltak. Radon finnes i de fleste bergarter, og er en gass som dannes ved nedbrytning av radium. Man kan hverken se eller lukte den, og grunnen til at den er farlig er at deler av radonen kan omdannes til radondøtre som kan feste seg på lungevevet vårt og avgi stråling. Grunnen til at man ofte prater om faren for å ha radongass i huset sitt er fordi radon kan trenge gjennom grunnmuren sammen med jordluft.

Hvorfor er det skadelig?
Vi har alle hørt at radon er farlig, og det er ingen myte. Som nevnt kan radon sette seg på lungene og avgi stråling. Den farligste strålingen kalles alfastråler og kan gå så langt som å omdanne cellene våre til kreftceller. Det er påvist høy helserisiko å oppholde seg rundt radongass. WHO påviser også at rett etter røyking er det radon som er den viktigste årsaken til lungekreft.Hva kan man gjøre?
Mistenker du radongass rundt hjemmet ditt, eller ønsker du bare å sjekke dette kan man enkelt få målt disse nivåene. Det finnes flere ulike måter å måle på, som også kommer an på hvor man skal måle nivået. Man kan måle det i grunnmur, i vann, over lengre tid eller kontinuerlig. Man skiller gjerne mellom lavt, middels og høyt nivå. Det finnes også søkemotorer som viser radonnivå over hele landet vårt. Skulle du bo i et utsatt område kan du sjekke dette videre med radonmåling.Sjekk nivået der du bor
Vi har over 120 eksperter som kan hjelpe deg med radonmåling, radonsug, radonbrønn, radonmembran og radonforebyggende tiltak. Les flere anmeldelser av våre eksperter her:
https://anbudstorget.no/radon

(Kilder: enova.no, Viivilla.no, sparevinduer.no, radonlab.com)