Hvis du trenger å fikse vannlekkasjer, installere nye rør eller reparere avløpssystemer vil du ha behov for en rørlegger. Men hvor mye koster egentlig en rørlegger, og hva er det som påvirker prisen?
I denne artikkelen får du vite hva en prisen for en rørlegger er i timen, hvorfor prisene varierer og hvilke faktorer som påvirker prisen.
Hvor mye koster en rørlegger i timen?
Rørleggere opererer gjerne med både fastpris og timepris, så den totale kostnaden av arbeidet til en rørlegger vil derfor avhenge av ulike faktorer.
Timeprisen ligger gjerne mellom 800 kr til 1600 kr, men det må også hensyntas at andre kostnader kan dukke opp i tillegg til prisen per time.
Andre kostnader en rørlegger kan belaste deg for er blant annet kostnader for servicebil, forbruks- og verkstedmateriell. Har du et behov for en rørlegger på utenom ordinær arbeidstid vil det tillegges et kveld- eller helgetillegg på 50 - 100 % ekstra.
Faktorer som påvirker prisen på rørleggertjenester
En av de største faktorene som påvirker prisen er omfanget av jobben som skal utføres. En enkel oppgave som å reparere en lekkende kran vil typisk være billigere enn å installere et helt nytt rørsystem i et hus, eller renovere badet.
Oppdragets størrelse
For mindre oppdrag som ikke er hensiktsmessige å utføre på timebasis, har de fleste rørleggere en minstepris, vanligvis mellom 3.000 kr og 3.500 kr per oppdrag.
Ved akutte behov som krever utrykning på kveldstid eller helligdager, øker prisene betydelig. En utrykning inkludert 1 times arbeid vil på dagtid koste rundt 4.375 kr, mens prisen øker til 7.500 kr for utrykning på kveldstid.
Servicebil og oppmøte
Vanligvis belaster rørleggere en fast sum for servicebil eller oppmøte, vanligvis mellom 600 kr og 1.200 kroner per oppdrag. I tillegg tilkommer timelønnen for arbeid utført hos deg, som gjennomsnittlig ligger på ca. 1.400 kr i de større byene.
Materialer og ekspertise
Materialer utgjør en betydelig del av kostnadene ved rørleggerarbeid. Prisen vil variere avhengig av hvilke materialer som trengs for jobben, samt kvaliteten på disse materialene.
Kvalitet koster og mer erfarne rørleggere med et godt omdømme kan ta høyere priser for sine tjenester. Dette på grunn av deres ekspertise og pålitelighet.
Kostnader du kan møte på i forbindelse med rørleggerarbeid
Her får du eksempler på andre kostnader tilknyttet rørleggerarbeid, priseksemplene baserer seg på typiske priser fra de større byene i Norge. Derfor vil kostnadene variere basert på geografisk plassering og spesifikke forhold knyttet til oppdraget.
1. Administrasjonsgebyr: Ca. 50 kroner. Dette er et gebyr som rørleggeren tar for administrasjon og organisering av oppdraget.
2. Bompassering per oppdrag: Ca. 60 kroner. Dersom rørleggeren må passere bomringer i forbindelse med oppdraget, kan dette beløpet legges til regningen.
3. Bortkjøring av avfall: Ca. 1.000 kroner - Dette er kostnader forbundet med bortkjøring og håndtering av avfall fra arbeidet.
4. Utrykning rørlegger i Oslo: Inntil 1 time på stedet mellom kl. 16:00 og 08:00 + helg: Ca. 4.200 - 4.300 kroner. Kostnadene vil bli høyere hvis du trenger rørleggerens assistanse utenfor vanlig arbeidstid.
5. Tillegg for utrykning på dagtid: Ca. 2.000 - 3.000 kroner.
6. Vakt-utrykning utover en time: Ca. 2.700 - 2.800 kroner. Dersom rørleggeren må være tilgjengelig og arbeide i mer enn en time utenfor vanlig arbeidstid, kan dette beløpet legges til regningen.
7. Oppdrag med tette avløp, stake og spyle-jobber, inntil 1 time - dagtid: Ca. 3.400 - 3.600 kroner Dette gjelder spesifikke oppdrag som involverer å løse problemer med tette avløp.
8. Åpning av grossist utover ordinær arbeidstid (ved henting av materialer): Ca. 3.000 - 3.300 kroner. Hvis rørleggeren må hente materialer utenom vanlig arbeidstid, kan dette koste ekstra.
Eksempel på utregning av rørleggerkostnader
Hvis du vet timeprisen til rørleggeren, materialkostnader og andre kostnader som for eksempel servicebil, kan du regne ut den totale kostnaden.
La oss si at du trenger å ansette en rørlegger for å installere en ny vask på badet ditt og timeprisen for rørleggeren ligger på 1500 kr. Arbeidet vil omtrent ta 3 timer, materialkostnadene ligger på 2000 kr og servicebil/ oppmøtegebyr er på 800 kroner.
Da vil regnestykket se slik ut:
Totalkostnad = (Arbeidstid*timepris) + Materialkostnader + Servicebilgebyr = (3 timer*1500 kr/time) + 2000 kr + 800 kr = 4500 kr + 2000 kr + 800 kr = 7300 kr
Ut i fra dette regnestykket kan vi si at den totale kostnaden for å installere en ny vask vil ligge på 7300 kroner.
Renovere badet? Dette kan det koste deg
En gjennomsnittlig totalrenovering av et bad, som er et prosjekt rørleggere ofte er involvert i, har en snittpris på rundt 250.000 kroner.
Prisene for totalrenovering vil variere betydelig, fra 200.000 kroner til 450.000 kroner, avhengig av badets størrelse, materialvalg og om det kreves utskifting av rør.
Dette beløpet inkluderer alle fagfolk, materialer og inventar. Rørleggeren tar seg av avløpssystemet, elektrikeren håndterer den elektriske delen, mens snekkeren eller mureren tar seg av vegger, tak, gulv og vinduer.
Faktorer som påvirker prisen på renovering av bad
Renovering eller oppussing av badet beror på egne kostnader og andre faktorer, uavhengig av utrykningstillegg utenom arbeidstid.
Baderomsrenovering er en betydelig investering på grunn av badets kompleksitet, som kan være mer omfattende enn en overflateoppussing.
En totalrenovering av badet innebærer blant annet å bygge opp hele baderommet på nytt, så det er viktig å forstå de spesifikke kostnadene forbundet med dette.
Eksempel på utregning av baderomsrenovering
For eksempel kan kostnadene for et 4 kvadratmeter stort bad med normal standard se slik ut:
-
Rørlegger: ca. 50.000 kr
-
Riving og avfallshåndtering: ca. 15.000 - 18.000 kr
-
Elektriker: ca. 35.000 - 40.000 kr
-
Snekker: ca. 40.000 kr
-
Membran, ventilasjon og maling: ca. 25.000 kr
-
Flislegger: ca. 25.000 - 30.000 kr
-
Rigg og drift: ca. 15.000 - 20.000 kr
-
Egne innkjøp (fliser, armaturer og baderomsinnredning): ca. 40.000 kr.
Trenger du en rørlegger?
Trenger du hjelp med VVS-arbeid hjemme? Få hjelp fra en dyktig rørlegger!
Enten det er en lekkende kran, et tett avløp eller installasjon av nye VVS-fasiliteter, kan en erfaren rørlegger sikre at jobben blir gjort raskt, effektivt og med god kvalitet.
Legg ut jobben her på Anbudstorget og få tilbud fra flere rørleggere, velg den som passer deg best!