Anbudstorgets personvernerklæring

Denne personvernerklæringen omhandler hvordan Anbudstorget samler inn og bruker personopplysninger.

Send oss gjerne en melding
Personvernerklæring - Anbudstorget

1 Personvernerklæring for Anbudstorget

Sist oppdatert: 14.06.2018

Vi i Anbudstorget.no AS (org. nr. 993 054 364, "Anbudstorget") er opptatt av å ivareta ditt personvern i tråd med gjeldende regelverk. Gjennom denne personvernerklæringen ønsker vi å gi deg en bedre forståelse av hvilke personopplysninger vi samler inn om deg, hva vi bruker dem til og hvilke rettigheter du har.

Anbudstorget er behandlingsansvarlig for de aktivitetene som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Hvis du har spørsmål til erklæringen eller du ønsker å utøve dine rettigheter, kan du ta kontakt med oss:

support[a]anbudstorget.no

Postboks 57, Kongens Plass
6507 Kristiansund

+47 71 40 30 50 (09-15)

2 Hva behandling av personopplysninger innebærer

En personopplysning er enhver opplysning om en identifisert eller identifiserbar fysisk person. Dersom du er en fysisk person, for eksempel en av våre brukere eller en kontaktperson hos en av våre leverandører, vil alle opplysninger om deg være personopplysninger.

Personopplysningsloven gjelder for all behandling av personopplysninger. En behandling er kort sagt enhver befatning med personopplysninger. Dette kan for eksempel være innsamling, lagring, bruk, utlevering eller sletting av personopplysninger.

3 Hvilke personopplysninger vi samler inn og hva vi bruker dem til

3.1 Formidling av oppdrag
Anbudstorget leverer en formidlingstjeneste der brukere kan legge ut en annonse på en jobb de vil ha gjort. Anbudstorget formidler annonsen til leverandører, som kan velge å gi brukeren et tilbud. Brukeren velger om og hvilket tilbud vedkommende ønsker å akseptere.

Både brukere og leverandører må opprette en profil for å bruke formidlingstjenesten.

Brukere oppgir navn, postadresse (herunder poststed), telefonnummer og epostadresse. I tillegg gir brukeren informasjon om oppdraget ved å fylle inn en overskrift og en beskrivelse av jobben i et skjema på nettsiden, samt ved å velge en generell oppdragskategori og, om ønskelig, laste opp bilder og vedlegg. Vi ber om at brukere kun oppgir slike personopplysninger som er nødvendig for å legge ut anbudet og oppfylle oppdraget. Formålet med og det rettslige grunnlaget for å behandle disse personopplysningene er å kunne oppfylle avtalen med deg om at du kan bruke våre systemer for å legge ut anbud.

Leverandører som vil opprette en profil må oppgi firmanavn, organisasjonsnummer/MVA-nummer, kontaktinformasjon til kontaktpersonen, adresse, telefonnummer og epostadresse. Alle leverandører har en offentlig profil. Den offentlige profilen er tilgjengelig for brukere og for andre leverandører, samt for Anbudstorget. Profilen viser grunnleggende informasjon om leverandøren. Anbudstorget bruker også denne informasjonen for faktureringsformål. I denne forbindelse registrerer vi personopplysninger om kontaktpersonen hos leverandøren. Dersom leverandøren er et enkeltpersonforetak eller tilsvarende, vil også opplysninger om leverandøren kunne regnes som opplysninger om eieren av enkeltpersonforetaket, og følgelig som personopplysninger. Formålet med og det rettslige grunnlaget for å behandle disse personopplysningene er vår legitime interesse i å tilby formidlingstjenesten vår til leverandørene, holde kontakten med dem og fakturere dem for tjenesten.

3.2 Omtaler
Du har mulighet til å legge inn en omtale av gjennomføringen av oppdraget du la ut på anbud hos oss. Det er frivillig om du vil legge ut en omtale eller ikke.

Dersom du legger ut en omtale, får du et valg om du vil publisere denne med fullt navn eller anonymt. Hvis du velger å være anonym, vil ikke anbudstorget videreformidle eller gi tilgang til dine personopplysninger til tredjepart. Det vil kun være ansatte i Anbudstorgets administrasjon som vil ha tilgang til disse. Dersom du velger å publisere omtalen med fullt navn, blir omtalen offentliggjort på Anbudstorgets nettside.

Skjemaet for å sende inn omtaler har et fritekstfelt. Vi oppfordrer deg til ikke å oppgi flere personopplysninger enn det som er nødvendig for å omtale tjenesten, herunder at du ikke oppgir identifiserende opplysninger om enkeltpersoner som har utført tjenesten.

Omtalene tjener flere formål. Anbudstorget kan bruke omtalene for å vurdere om leverandørene er seriøse aktører. I tillegg er omtalene nyttige for andre brukere når de skal velge mellom ulike leverandører. Vår legitime interesse i å fremme disse formålene er det rettslige grunnlaget for å bruke og eventuelt publisere omtalene.

3.3 Markedsføring
Vi ønsker å holde deg informert om våre tjenester. Du kan melde seg på vårt nyhetsbrev. Vi bruker ditt navn og din epostadresse for å kunne sende deg nyhetsbrev. Du kan også følge oss på sosiale medier. Dersom du velger å følge oss, kan vi se navnet på brukerprofilen din i det sosiale mediet. Vi bruker denne informasjonen kun til å holde deg informert om våre tjenester.

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger i forbindelse med våre nyhetsbrev og sosiale medier er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt ved å følge avmeldingsprosedyren som er angitt i nyhetsbrevet, ved å slutte å følge oss på sosiale medier eller ved å ta kontakt med oss. Dersom du trekker tilbake ditt samtykke, påvirker det ikke lovligheten av å behandle personopplysningene på grunnlag av samtykket før du trakk det tilbake.

3.4 Når du tar kontakt med oss
Du kan ta kontakt med oss via telefon, post, epost eller kontaktskjemaet på nettsiden vår om du har spørsmål, ønsker hjelp eller vil gi oss en tilbakemelding. Vi får da se kontaktinformasjonen du bruker for å henvende deg til oss (eks. navn, epostadresse, telefonnummer). Utover dette bruker vi den informasjonen du oppgir i forbindelse med din henvendelse. Vi ber om at du ikke oppgir mer informasjon enn det som er nødvendig for å besvare henvendelsen din, og at du så langt det er mulig unngår å oppgi sensitiv informasjon.

Det rettslige grunnlaget for denne bruken av personopplysninger er ditt samtykke og våre legitime interesser i å forbedre og utvikle våre tjenester. I den grad bruken av personopplysninger er basert på samtykke, kan du når som helst trekke tilbake samtykket ditt ved å ta kontakt med oss. Dersom du trekker tilbake ditt samtykke, påvirker det ikke lovligheten av å behandle personopplysningene på grunnlag av samtykket før du trakk det tilbake, eller lovligheten av behandling som er basert på annet grunnlag enn samtykke.

3.5 Webanalyse
Anbudstorget samler inn opplysninger om besøkende på anbudstorget.no. Dette kan omfatte opplysninger som din IP-adresse, hva du klikker på når du besøker siden og hvor lenge du befinner seg på siden. Se også punkt 3 om informasjonskapsler nedenfor. Formålet med og det rettslige grunnlaget for slik innsamling og bruk er våre legitime interesser i å utarbeide statistikker, samt bruke opplysningene til å forbedre våre tjenester.

4 Nærmere om informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler, også kjent som "cookie", er et stykke data i form av tekst eller binær data som brukere kan motta fra ulike nettsider som besøkes. Disse lagres lokalt på brukerens harddisk. Hensikten er at nettleseren skal kunne ivareta personlig informasjon fra forskjellige vevtjenere på nettet, for eksempel identifisering og sporing av brukernavigering. Bruk av informasjonskapsler gjør det enkelt for programmerere å håndtere for eksempel brukerpreferanser.

Anbudstorget benytter informasjonskapsler til bla. å gjenkjenne personer som har vært på nettsiden tidligere og for å lagre informasjon om innstillinger etter at man har logget seg inn på "Min side". Det rettslige grunnlaget for å bruke personopplysninger i forbindelse med informasjonskapsler er vår legitime interesser i å videreutvikle funksjonaliteten på nettstedet, slik at nettstedet vårt blir mer brukervennlig og tilpasset. Til dette benytter følgende cookies fra følgende selskaper:

  • Google Analytics
  • Hotjar

Du kan avvise eller slette cookies gjennom innstillingene i nettleseren på den enheten du benytter. Det kan imidlertid medføre at visse tjenester ikke er tilgjengelige eller fungerer som forutsatt.

Mer informasjon om hvordan du kan unngå eller slette informasjonskapsler kan du for eksempel lese på http://www.allaboutcookies.org.

5 Når vi deler personopplysninger

Når man legger ut et oppdrag via Anbudstorget, vil relevant kontaktinformasjon bli videreformidlet til aktuelle leverandører i vår database som samsvarer med de bransjer/fylker som er oppgitt i forespørselen. Utover dette vil ingen personopplysninger videreformidles eller distribueres til samarbeidspartnere eller tredjepart. Personopplysninger vil bli utlevert til offentlige myndigheter når dette følger av lovbestemt opplysningsplikt eller opplysningsrett.

6 Dine rettigheter

Du har rettigheter i personopplysninger som gjelder deg. Hvilke rettigheter du har, varierer fra situasjon til situasjon. Du kan blant annet ha følgende rettigheter:

  • Innsyn: Rett til å få vite hvilke personopplysninger vi har om deg, samt få en kopi av opplysningene.
  • Retting: Rett til å få rettet uriktige eller ufullstendige opplysninger om deg.
  • Sletting: Rett til å få slettet opplysninger som ikke lenger er nødvendige eller ikke er lovlige å behandle.
  • Dataportabilitet: Rett til å få en kopi av personopplysninger du har gitt oss for å få dem overført til en annen tjenestetilbyder.
  • Begrense behandling av personopplysninger: Rett til å begrense hele eller deler av behandlingen frem til begrensningen av behandlingen oppheves.
  • Protestere mot behandling av personopplysninger: Rett til å motsette seg videre behandling av personopplysninger på grunn av din særlige situasjon eller dersom behandlingen knytter seg til direkte markedsføring.

Du har alltid rett til å klage vår behandling av personopplysninger om deg inn til tilsynsmyndigheten. I Norge er dette Datatilsynet. Vi ber likevel om at du kontakter oss før du sender en klage til tilsynet.