Combined Shape Group 13 Combined Shape anbudstorget_logo Group 2 Group 6 Path 2 shutterstock_584449174 Shape

Arkitekt Skedsmokorset

- Få tilbud fra dyktige leverandører

Motta tilbud fra 5000 leverandører i 76 ulike bransjer - Helt gratis og uforpliktende!
Trenger du Arkitekt i Skedsmokorset? Anbudstorget hjelper deg å få god pris fra Arkitekt i Skedsmokorset. Det er GRATIS og uforpliktende for deg som forbruker.
6 lokale leverandører som leverer Arkitekt tjenester i Skedsmokorset.

Få hjelp av en arkitekt

Vurderer du å begynne ett omfattende byggeprosjekt? Stadig flere ønsker å bygge sitt eget hus for å få det akkurat slik de ønsker og skreddersy det etter egen livsstil. «Ferdighus» kan ikke alltid gi oss dette, da må det kanskje en arkitekt til. Det er viktig å ha en god plan å støtte seg på. Våre arkitekter kan hjelpe deg med tegninger og løsninger du trenger for å sikre at dine behov blir møtt og lar seg gjennomføre.

Arkitekt

Hvis man ikke har brukt en arkitekt tidligere, er det ikke sikkert at man vet så mye om hva de driver med. Det kan selvsagt variere litt fra arkitekt til arkitekt, eller firma til firma, men generelt jobber de med tegninger og planer til bygg. De jobber både i privat og offentlig virksomhet. En arkitekt kan planlegge alt fra hvordan selve bygget skal være og fungere, og til hvordan det skal se ut rent estetisk. Det kan være flere grunner til at man ønsker å bruke en arkitekt. Det kan være fordi man ønsker at boligen skal se helt unik ut, eller fordi man har spesielle ønsker for funksjonaliteten i bygget.

Hva gjør en arkitekt?

En arkitekt kan hjelpe deg dersom du har planer om å bygge et hjem eller en fritidsbolig. En arkitekt kan passe på at du får skreddersydd boligen akkurat slik du ønsker, både med tanke på selve konstruksjonen (rominndeling, størrelse, utforming), smarte løsninger og hvordan det vil se ut.

Mange er kanskje spesielt opptatt av det sistnevnte, hvordan huset skal se ut. Mange drømmer om en bolig som stikker seg ut og som blir lagt merke til av naboer og forbipasserende. Et ferdighus som man velger fra en katalog gir ikke alltid den rette følelsen, derfor søker man kanskje en arkitekt som kan bidra.

Når man skal bygge noe nytt kreves det også en del godkjennelser og papirarbeid. Det kan for eksempel hende at man må sende inn en eller flere søknader. Dette er noe man kan få hjelp til av en arkitekt, det vil uansett være lettere å nå gjennom i disse prosessene når man har en profesjonell arkitekt som holder tak i prosjektet.

Planlegge og designe nye bygninger

Arkitekter jobber først og fremst med å planlegge og designe nye bygninger. Det krever ganske mye å planlegge hvordan et helt bygg skal være. Selv om du har mange tanker om hvordan du vil ha det, har du neppe tenkt på alt. Mange har tanker om et drømmehus, men man glemmer ofte en del viktige og avgjørende ting med selve bygningen. Det er ikke så lett for helt «vanlige» mennesker å vite hva som er viktig for at et bygg skal fungere optimalt, det er faktisk slik at det er noen krav man må forholde seg til med en bolig.

Du kan gjerne ha mange tanker og planer for designet, men du vil uansett trenge hjelp til konstruksjonen, planleggingen og gjennomføringen av prosjektet. Hvis du og en arkitekt jobber tett sammen kan dere til slutt få til et resultat som gjør deg veldig fornøyd med ditt nye hjem.

Restaurere eksisterende bygninger

Det er ikke nødvendigvis slik at man ønsker å bygge en ny bolig helt fra grunnen av, noen har kanskje et gammelt objekt som trenger rehabilitering før det igjen kan brukes. En arkitekt kan også utføre oppdrag med å restaurere eksisterende bygninger.

Med slike gamle bygninger kan det være en del utfordringer når det kommer til det tekniske og funksjonelle, dette er grunnen til at man kan ha behov for en arkitekt. Det hender også at man trenger flere ulike godkjenninger og at man må søke om å få lov til å gjøre om bygget slik man ønsker. Da kommer arkitektens ekspertise godt med.

For å få til en trygg og sikker ombygging kreves det god erfaring og det kreves at noen setter seg inn i hvordan bygget har blitt til – altså hva slags byggemetoder og løsninger som ble brukt da bygget i sin tid ble bygget. Det kan også kreves en del kreative løsninger for å et gammelt bygg til å bli moderne og godt nok tilpasset det man ønsker seg.

Planlegge byer, tettsteder og landskap

Arkitekter jobber ikke kun med privatpersoner og planlegging av nye hjem, de jobber også med langt større og mer omfattende prosjekter. I samarbeid med det offentlige kan de ta på seg oppgaver med å planlegge byer, tettsteder og landskap. En arkitekt kan for eksempel få jobben med å tegne og planlegge en ny barnehage, med å planlegge en ny struktur for by og byplanlegging eller med andre ting som omfatter store forandringer.

Vi tenker kanskje ikke så mye på det, men omgivelsene våre er viktig for oss. Hver eneste dag ferdes vi mange steder, og vi kan ikke velge bort det vi ser. Vi er på vei til skole, barnehage og jobb. Etter det skal vi til butikken, på trening, så hjem igjen. Vi ser utrolig mye i løpet av en dag, og ofte er det mange mennesker som har jobbet hardt både for at ting skal se bra ut og for at ting skal være enkelt – at det skal være lett å komme seg fra A til B.

Hva er arkitektur?

Hvis man aldri har brukt en arkitekt før og heller aldri tenkt så mye på å bygge hus, har man kanskje ikke så god innsikt i hva arkitektur er. Det er heller ikke så lett å forklare det, da arkitektur kan være ganske mye forskjellig. Ta en titt rundt deg, så ser du mye arkitektur! Enkelt sagt, kan det forklares på følgene måte: «Arkitektur er utgangspunktet i kunsten å planlegge, utforme og oppføre byggverk». Man kan derfor godt si at arkitektur er både byggverk, bygninger, landskap, byer, miljø, gjenstander, møbler og interiør.

Det som kanskje er viktigst å merke seg, er at arkitektur er forskjellige byggeoppgaver. Det finnes også en mer kunstnerisk del, og dette blir ofte omtalt som «byggekunst». Når en arkitekt skaper et bygg eller verk, så vil dette bygget og arkitekten få status som åndsverk med medfølgende opphavsrett. Det kan da ikke uten videre kopieres. Dette er en av grunnene til at man kan få noe helt spesielt og unikt dersom man bruker en arkitekt når man skal bygge hus.

Skal du bygge hus?

Dersom du har planer om å bygge et hus, bør du først og fremst finne ut av hvordan du skal få til dette. Det er dumt å kaste seg ut i et prosjekt, uten å ha planlagt nøye. Du kan begynne med å finne ut om du skal kjøpe et såkalt «kataloghus», altså et hus som er ferdig tegnet som du kan finne i en katalog eller på en nettside. Eller om du skal ta kontakt med en arkitekt og få hjelp til å tegne huset akkurat slik du vil ha det.

Få hjelp til byggetegninger

Det er få som selv kan sette seg ned å begynne å tegne en ny bolig, et fritidshjem eller et tilbygg. Dette krever både kunnskap og erfaring, og det kan også ta ganske lang tid. Med mindre dette er noe man virkelig kan, bør man derfor kontakte noen som kan ta oppdraget.

Hvis du trenger hjelp til å få ordnet med byggetegninger, kan du ta kontakt med en arkitekt. Da vil du få jobben gjort innen kort tid og du kan være sikker på at tegningene holder høy standard – noe som er viktig for resultatet.

Arkitekttegnet hus

Et arkitekttegnet hus betyr et hus som både er spesielt og unikt, i tillegg til at det blir slik du ønsker deg. Du kan få en planløsning som er spesielt tilpasset deg og familien din. Det betyr at du kan få de rommene du ønsker deg, i den størrelsen som er mest praktisk. Du vil få et arealeffektiv hjem som både er funksjonelt og ser estetisk fint ut. Det er uansett du som bestemmer om det skal være moderne, tradisjonelt, klassisk, urbant eller kanskje noe verden ikke har sett maken til?

Dersom du får en arkitekt til å tegne huset ditt, vil arkitekten også kunne tilpasse bygget perfekt til stedet og tomten bygget faktisk skal stå på. Noen har kanskje en utfordrende tomt, et vanskelig klima eller en annen kompleks situasjon – da kan arkitekt finne ut av hva som blir best for huset, tomta og for deg som skal bo der.

En arkitekt er også flink til å bruke de omgivelsene som finnes, for eksempel naturen rundt, til en del av planen. En bolig kan tilpasses ulikt etter hvor den skal ligge – det er for eksempel forskjell på en naturtomt og en tomt som ligger midt i en storby, nærme veien.

Mange setter nok også pris på at arkitekter tenker mye på kvalitet. De vet at svært mange ønsker så lite vedlikehold som mulig – da må materialene være av ypperste klasse.

Få hjelp av et arkitektfirma

Det kan selvfølgelig være vanskelig å avgjøre om man skal få hjelp fra et arkitektfirma eller ikke. Det kommer selvfølgelig an på prosjektet og det kommer an på hva slags budsjett og økonomi man har. Før man tar kontakt med en arkitekt og setter i gang med prosjektet, bør man være helt sikker på at man har nok penger. De fleste har på forhånd snakket med banken, og vet akkurat hvor mye de kan låne. Da blir det lettere å snakke med arkitekten og finne ut av hvor mye det vil koste. Så man selvfølgelig alltid passe på at man fremdeles har litt å gå på – ting kan skje underveis i byggeprosjekter.

Hvis du fremdeles er litt usikker på om du ønsker hjelp fra arkitekt eller ikke, kan du ta en titt på disse fem fordelene og tenke etter om dette er ting du synes er viktig:

  1. Dine behov blir tatt på alvor
  2. Råd og veiledning hele veien
  3. Fokus på kvalitet og levetid
  4. Kreative løsninger
  5. Gode energiløsninger som sparer penger

Dine behov blir tatt på alvor

Mennesker er forskjellig og dermed har vi også forskjellige behov når det kommer til hvor vi skal bo og hvordan vi skal ha det. En arkitekt sikrer at dine behov og ønsker blir tatt på alvor, og at du får et hjem du kan trives i. Forskjellen på et «kataloghus» eller på et hus du kjøper, og et arkitekttegnet hus – er at sistnevnte gir deg et skreddersydd hjem.

Råd og veiledning hele veien

Arkitekten takker ikke for seg idet tegninger og planer er overlevert. Du får en personlig rådgiver og veileder som er der gjennom hele byggeprosessen. Ofte oppstår det noen små utfordringer, da kan det være til god hjelp å ha en ekspert på laget. Det vil uansett oppstå løpende vurderinger man må ta stilling til – da er det greit å få noen gode råd som gjør avgjørelsene enklere.

Kvalitet er viktig

Med en arkitekt ved din side kan du være sikker på at kvalitet og levetid er noe som står øverst på lista. En arkitekt gjør sitt for at du skal få så lite vedlikehold som mulig, og de er spesielt opptatte av at man skal kunne ha bygget i lang tid fremover, helt uten problemer. Et dårlig bygg blir man ikke fornøyd med, selv om prisen var lav. Kvalitet er viktig.

 

Kreative løsninger

Selv om du har mange gode tanker og meninger om hvordan du vil ha det, har du neppe tenkt på alt. Det kan hende du sitter på drømmer, men uten at du vet hvordan det er mulig å sette det ut til live. En arkitekt er ekspert på å finne kreative løsninger – muligheter du kanskje ikke visste om og løsninger som gir huset det lille ekstra.

Spar penger med gode energiløsninger

Selv om det selvfølgelig koster litt mer å ha en arkitekt til å hjelpe deg, kan du faktisk tjene inn noe av dette ved at du får gode energiløsninger. Arkitekten vet hva som er best for miljøet, i tillegg til at han eller hun vet hva som gjør at du får gode energiløsninger du kan spare penger på.

Få tilbud fra arkitekter

Før du bestemmer deg for hvilken arkitekt du skal gå for, bør du ha fått tilbud fra flere forskjellige arkitekter. Da blir det enklere å sammenligne pristilbud og velge det som ganger deg best. Du skal selvfølgelig finne en arkitekt som er god på jobben sin og som du liker, men det er også lurt å ha sjekket litt ulike priser. Da vet du hva du kan forvente deg, og du slipper å angre i ettertid på at du gikk for en som var dyrere enn de fleste andre. Beskriv dine behov hos oss som ett anbud, og få tilbud fra flere dyktige arkitekter! Spar tid og penger ved å velge den rette arkitekten for deg!